Policija privodjenje hapsenje
Ilustracija Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Učenik N. Ž. (17) z Trstenika, za koga je njegov otac prijavio pre dve večeri prijavio da je pokušao da se ubije, biće prebačen na Kliniku za mentalno zdravlje UKC Niš.

Transport pacijenta iz Opšte bolnice Kruševac naložen je radi daljih ispitivanja njegovog zdravstvenog stanja. Prijavu pokušaja samoubistva policija još uvek istražuje. Formirana je i Konzilijarna komisija kako bi utvrdila prirodu povreda na vratu mladića, prenose Novosti.

Lekari po prijemu, ali i tokom dijagnostike nisu mogli precizno da se izjasne o poreklu povrede. Dijagnostika je pokazala,a na sreću, samo manji hematom i to sa spoljne strane vrata.

Događaj, za koji Vladan Živković zvani “Pufa” iz Gornjeg Ribnika kod Trstenika, tvrdi da je bio pokušaj samoubistva njegovog sina istražuje policija. Za sada je izvesno da je otac prvo prijavio nestanak sina u 21,50, a potom i da je prijavio da je sin pokušao da se ubije 0,28.

Pročitajte još:

U policiji nisu mogli zvanično da potvrde da su mladića „skinuli sa konopca“ ili bilo šta slično. Saznanja sa lica mesta govorila su da su zatekli maloletnika kako leži pored drveta,sa konopcem, a dodatnom proverom, “Novosti” su saznale da je im je na licu mesta rečeno da je grana sa koje je sin pokušao da se obesi – pukla. Sada se ispituju i tragovi na grani.

Svakako, po dolasku, i pripadnici PS Trstenik, kao i trstenička hitna pomoć,koja je stigla dva minuta nakon njih, pokušavali su da pomognu mladiću. U tom trenutku, otac je uzeo mobilni telefon i počeo da snima događaj. I taj snimak-prosledio je sutradan medijima, zajedno sa snimkom sina iz bolnice.

U bolnici, mladić nije bio izolaciji, već je delio sobu sa drugim pacijentima Odeljenja Intenzivne nege. Komunikacija s njim nije bilo moguća mobilnim telefonom, ne zato što nije poneo telefon sa sobom, već što upotreba mobilnih telefona nije bila dozvoljena ni njemu, ali ni ostalim pacijentima u sobi gde je ležao.

BONUS VIDEO: Vršnjačko nasilje u Subotici: Otac dečaka kome je izvađena slezina svedoči o nemiloj sceni

Komentari

Svi komentari (0)