Branislav Tapušković Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Advokat Branislav Tapušković, koji zastupa bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića u istrazi koja se vodi protiv njega, kaže za N1 da njegov klijent nije "taj Papić" koji se spominje u svedočenju jednog od članova grupe Veljka Belivuka - Bojana Hrvatina.

Optužnica protiv grupe Veljka Belivuka koju je tužilaštvo podiglo pre desetak dana u detalj objašnjava na koji način je ovaj klan sprovodio ubistva, ali ne otkriva ništa o političkoj i policijskoj podršci koju je godinama ova kriminalna grupa uživala i zahvaljujući kojoj je postala jedna od najmoćnijih u Beogradu. Jedan od članove te grupe Bojan Hrvatin, koji je pristao da svedoči, opisao je detalje nekih ubistava, a između ostalog, kako je preneo portal KRIK, izjavio je i da je grupa bila u kontaktu sa „izvesnim Papićem“.

„Taj Hrvatin ne spominje ni ime ni funkciju, ali opisuje tu osobu kao čoveka koji ima zaliske i nosi naočari. Tom opisu ne odgovara Goran Papić, već izvesni Aleksandar Papić“, izjavio je Tapušković za N1.

Tapušković kaže i da je lako proveriti o kom Papiću je reč.

Foto:printscreen pink.rs

„Hrvatin ne spominje ime, ali svedoči o tome a da mu nisu pokazali fotografije ni Gorana Papića, na koga se stalno navlači, ni Aleksandra Papića“, navodi Tapušković.

Advokat poručuje i da se „odmah uhapsi Goran Papić ako je on bio u komunikaciji s Belivukom“.

„Ali je pitanje ko štiti Aleksandra Papića sve vreme, koju moć on to ima da niko neće da se pozabavi upravo njime. U ovom momentu, izgleda, postoji potreba vlasti da se zaštiti Aleksandar Papić“, tvrdi Tapušković.

On navodi i da Goran i Aleksandar Papić nisu rođena braća, niti su u bliskom srodstvu.

Tabloid Kurir pisao je u februaru ove godine da je kontroverzni biznismen Aleksandar Papić pružao zaštitu kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i pomagao im u njihovim poslovima.

Goran Papić se tereti da je 15. aprila 2020. godine izdao nalog načelniku beogradske policije da se momentalno vrati zaplenjeni blindirani automobil Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka. Papić je zbog ovog uhapšen 9. marta, i u pritvoru je proveo 50 dana. Tokom saslušanja on je sve vreme negirao krivicu koja mu se stavlja na teret.

Direktor policije Vladimir Rebić dao je 15. jula svoj iskaz u Višem tužilaštvu u Beogradu u sklopu istrage koja se vodi protiv Gorana Papića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar