Ana i Nebojsa Stefanovic
Ana i Nebojša Stefanović Foto:Vesna Lalić

Bivši zameniki načelnika SBPOK Goran Papić, koji je pod istragom zbog sumnje da je trgovao uticajem i „čuvao leđa“ pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka, došao je na raport, to jest televizijsku emisiju Vladimira Đukanovića, glavnog operativca za procesuiranje SNS kadrova gde je govorio kako je uz pomoć ministra Nebojše Stefanovića i njegove bivše žene Ane, bez dana policijske škole postao čelnik najbitnijeg sektora u MUP.

Papić je rekao da ga je u MUP dovela Ana Stefanović, bivša supruga Nebojše Stefanovića jer mu je verovala, a da je do njegovog napretka u službi došlo spletom okolnosti.

„Nekada, još davno dok sam bio u vojsci, čuvao sam jednog generala. Igrom slučaja bio sam veliki prijatelj, i još uvek sam, od bivše supruge Nebojše Stefanovića i pošto sam imao sve te obuke, igrom slučaja sam ušao u MUP na njegov predlog, da budem uz porodicu, jer je njegova supruga neko ko meni veruje i za koga smatra da bi najbolje zaštitio nju i njenu porodicu“, rekao je Papić u Đukinoj emisiji.

Pojasnio je i da je sa Anom Stefanović, bivšom suprugom sadašnjeg ministra odbrane, a tadašnjeg policije, dobar prijatelj još od detinjstva i da je tako ostalo i sada. Međutim, o sadašnjim odnosima sa Stefanovićem nije želeo mnogo da govori, pa je sada uzdržano rekao da mu se ne bi javio na telefon.

Nebojša Stefanović Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Švarm: Papić poručuje da ima neugodna saznanja o Stefanoviću

Za ovakve Papićeve izjave urednik „Vremena“ Filip Švarm kažu da nisu ništa novo, ali da nose jasnu poruku.

„Papić nije rekao ništa novo kada je priznao da se u državnoj službi u Srbiji zapošljava uglavnom preko veze. To je nešto što je u svetlu vladajuće partije samo po sebi razumljivo. Ovim on samo želi da podvuče da je ipak imao blisku vezu sa bivšim ministrom Stefanovićem preko njegove supruge. Drugim rečima, da nam prenese da on i dalje ima saznanja koja bi mogla biti neugodna po Nebojšu Stefanovića i kao neki uzorak robe javno je priznao da se zaposlio u MUP zahvaljujući svojoj prijateljici, odnosno bivši supruzi Nebojše Stefanovića“, kazao je Švarm.

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare