Goran Papić: Urušavanjem Stefanovića do milosti vlasti?

Emisije 14. jul. 202120:27 > 20:28
Podeli:
Foto: Nova S

Dan pred saslušanje direktora policije Vladimira Rebića, srpska javnost mogla je da gleda emisiju narodnog poslanika SNS-a Vladimira Đukanovića i da čuje iskaz Gorana Papića bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, kojem se na teret stavljaju tri krivična dela.

Novinar: Đuro Svilar

Od onoga pred kim su raportirali u policiji do nekoga ko raport predaje poslaniku SNS-a i domaćinu emisije. U “Ozbiljno sa Đukom” nije bilo šale, jer su se mogle čuti optužbe i na račun bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

„Prvi put uopšte dajem neki intervju, vatreno krštenje, i na to sam pristao da bi sklonio više ljagu sa mog imena i moje porodice i sa svim što mi pripisuju i sa čim zaista nemam nikakve veze. Nikad u svom životu nisam video, sreo, niti prošao pored njih, a da ja to znam. Veljka Belivuka, Miljkovića, niti bilo koga člana njihove kriminalne grupe. Ja sam video da se ministar tadašnji interesuje za to lice, pa na nekog je moralo to da se svali“ rekao je Goran Papić bivši zamenik načelnika SBPOK-a.

A da li je Goran Papić Alkapone u policiji ili čestit policajac, upitao je u emisiji voditelj Đuka? Za Dejana Pejovića, vlasnika restorana Jahorina, kog je prema optužnici pretukao Papić, odgovor daju snimci nadzornih kamera.

„Direktor UKP-a, gospodin Dejan Kovačević. On je lično naredio uništavanje dokaza i snimaka sa kamera iz restorana Jahorine koji je uzeo gospodin Nemanja Miladinović, kriminalistički tehničar i lično mu je naredio Dejan Kovačević da uništi snimke i da te dokaze uništi da bi pravo i pravda bili zaobiđeni, a zločin Gorana Papića i Tomislava Antonijevića da budu sakriveni“ smatra Dejan Pejović vlasnik restorana Jahorina.

Iako se krivica utvrđuje pred sudom, Goran Papić je rešio da iskaz da pred poslanikom SNS-a i članom visokog saveta sudstva. Menja li se time sudska praksa ili se time opstruiše istraga koja je u toku?

„To je pokazivanje mišića, to je odavanje podataka iz istrage, to su poruke, to su pretnje, sve je to tu, tu je pokazivanje moći, ko ima moć, koga to Đuka zove, kome Đuka daje na značaju. I kako treba da odgovore sutra na sudu ili da dobiju informacije koje inače kao svedoci ne bi mogli dobiti u sudskom spisu je svašta pomalo, ali najviše urušavanje institucija i sprdanje pravosuđu“ kaže Božo Prelević.

A hoće li iskaz u TV emisiji uticati na krivični postupak i nepristrasno suđenje, pokazaće možda već sutrašnje ročište na kom će svedočiti direktor policije Vladimir Rebić.

BONUS VIDEO: Protest u 37. Bloku

Komentari

Vaš komentar