Advokati, protest Branislav Tapušković
Branislav Tapušković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu nakon dva i po sata trajanja završeno je saslušanje direktora policije Vladimira Rebića u okviru istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića.

Rebića je tužilaštvo ispitalo kao svedoka kojeg je predložila Papićeva odbrana.

On je u tužilaštvo ušao i iz njega izašao na sporedni ulaz, kroz garažu Palate pravde, tako da novinari koji su ga čekali ispred nisu mogli da ga snime.

Foto:printscreen pink.rs

Advokat Gorana Papića, Branislav Tapušković, kazao je za Nova.rs nakon saslušanja da je ovim otklonjena svaka sumnja da je Papić odgovoran za krivično delo koje mu se stavlja ne teret.

„Mislim da je istraga okončana i da se posle iskaza Rebića može reći da će uslediti odgovor tužioca da li će podići optužni predlog ili neće. U svakom slučaju mogu da kažem da je posle ovog iskaza sasvim jasno da ni u kojoj varijanti nije moglo biti utvrđeno da je Papić Goran dao nalog za vraćanje tog vozila“, kaže Tapušković i dodaje da čak ni iskaz Rebića nije bio presudan u tome i da se zna ko je to uradio.

Tapušković je još kazao da je Goran Papić mimo njegove saglasnosti dao intervju Vladimiru Đukanoviću koji je, kako kaže, u tom intervjuu imao ulogu istovremeno i poslanika, advokata i novinara…

Vladimir Rebić Foto.TANJUG / RADE PRELIC

„Napravio je takav kalabur i učinio je niz povreda na jedan drastičan način, za šta bi trebalo po svim kodeksima da snosi odgovornost“, kazao je Tapušović i još jednom ponovio da je jedini savet koji je Papiću dao još ranije jeste taj da sve što ima da dokaže, da dokazuje pred sudom, a ne pred kamerama.

Papića tužilaštvo sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, jer je kako sumnja, u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću, sada osumnjičenom za organizovanje kriminalne grupe, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Krajem aprila u istrazi protiv Papića svedočio je i bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Papić je na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela.

Papiću je ukinut pritvor 29. aprila i sada se brani sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao je od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću, koji je, inače, zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom kao organizator kriminalne grupe koja se sumniči za pet ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmice…

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar