Foto: E-Stock/Miloš Rafailović, Stefan Tomasevic/ATAImages, Privatna arhiva, Goran Srdanov/Nova.rs

Crnogorski mediji otkrili su nove detalje o likvidaciji Adisa Spahića i Damira Hodžića, za koje se sumnjiči kavački klan, kao i njihov ogranak u Srbiji - Veljko Belivuk i Marko Miljković. Hodžić i Spahić ubijeni su 14. oktobra 2020. u naselju Stanjevića Rupa u Spužu, njihova tela su potom zakopana u jami, a istog dana otet je i Mile Radulović Kapetan. Žrtve su namamljene pričom o sastanku i mučki ubijene, a vođa ogranka kavačkog klana u Srbiji, Belivuk, se potom saradnicima hvalio ubistvom.

Hodžić i Spahić su likvidirani nakon što su došli na navodni sastanak sa Milem Radulovićem Kapetom, za čije ubistvo takođe se sumnjiče kavčani.

U kući su ih sačekali Ratko Živković, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Stevan Kraljević, Veljko Belivuk, Nebojša Janković, Marko Miljković, Gašić Blagoje, Gašić Dejan i još trojica pripadnika organizovane kriminalne grupe kavački klan, čiji nadimci na kriptovanoj Skaj aplikaciji su Rosi, Kortez i Dom.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Kako su Vijesti prenele, Živković je po Zvicerovom nalogu danima nagovarao Radulovića da dođe na sastanak, kako bi ga namamio u klopku. Živković je kobnog dana sačekao Radulovića, Hodžića i Spahića kod spuškog mlina, nakon čega je Radulović ušao u njegov automobil, a druga dvojica su ih pratila „audijem A4“ do kuće u Stanjevića Rupi.

Ubrzo po dolasku, za Radulovića je počeo pakao. U otmici i mučenju učestvovali su Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Napadači su najpre od Radulovića zatražili da im oda informacije o škaljarskom klanu, te da otključa svoj kriptovani telefon. Radulović je to i učinio, a potom su kavčani preko aplikacije Skaj slali pisane poruke Lazaru Vukićeviću, za čije se ubistvo sudi Belivuku i Miljkoviću.

Pročitajte još:

Kako je svojevremeno crnogorsko tužilaštvo navelo, nakon što su po svojoj proceni od oštećenog izvukli sve informacije i podatke koje ih zanimaju, Raduloviću su obećali da će ga pustiti da živi u Španiji i da ga neće ubiti. Ipak, to se nije desilo.

Radulović je dugo trpeo mučenje, sve dok nije likvidiran. Ubice su ga zadavile kablom, nakon što su mu stavili kesu na glavu, a potom njegovo telo spalili na lomači.

Adis Spahić Foto: Facebook

Sa druge strane, tog dana kavčani su likvidirali Hodžića i Spahića. Belivuk je, kako se sumnja, odmah pucao u glavu Hodžiću, čime ga je lišio života. U kasnijem razgovoru sa drugim članovima svog klana Belivuk je objasnio da je Hodžić sa sobom imao oružje koje je želeo da upotrebi videvši da su upali u zamku.

Miljković i osumnjičeni Nebojša Janković su fizički nasrnuli na nesrećnog Spahića i ubili ga.

Hvalio se saradnicima kako je ubio čoveka

Belivuk se potom svojim saradnicima hvalio sa likvidacijom.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja

„Brate, i Zemo i Hel (kako su im bili nadimci na Skaj telefonima prim. aut) i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvatao svog, meni je zapao Kasap, Kratos je hvatao zeta, Hel je hvatao Mileta, to što je Kasap imao utoku i potegao, brate, to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni i ne može da se ispravi, to nikako brate, ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira šta ste vi rekli u grupi, ako se vidi i potegne odmah da sed puca“, rekao je Belivuk i dodao:

„Brate, to nema šta tu da se pravdamo“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar