Foto:TV Kikinda

Ivica G. (47) i njegova nevenčana supruga Ilona N. (48) nastradali su u požaru koji je izbio u utorak oko 23 sata, u Ulici Stevana Sinđelića u Kikindi. Prema prvim, nezvaničnim informacijama, vatra je buknula u dvorišnom delu porodične kuće, a za portal Nova.rs o životu, i smrti, majke govori Milan Novakov (28).

Naš sagovornik objašnjava da je za nesreću saznao od Ivičinog sina, Miloša, koji mu je kobne noći, oko ponoći, poslao poruku.

„Napisao mi je: „Bato, Ilona i Ivica su umrli, izgoreli su“. Šokirao sam se. Pitao sam ga šta se desilo, odakle mu to, na šta mi je on odgovorio da ih je video tog dana, da je Ivica bio pijan i da su se svađali i da je uveče došla policija i vatrogasci koji su pronašli dva leša. Odmah sam zvao da proverim policiju i Hitnu pomoć, a inspektor mi je samo izjavio saučešće i rekao da mi je majka prebačena na obdukciju u Novi Sad“, započinje sagovornik našeg portala.

Foto: facebook/privatna arhiva

Milan navodi da je njegova majka imala problema sa nevenčanim suprugom, kao i da je bila žrtva njegovog psihičkog, ali i fizičkog, maltretiranja.

„Uglavnom su problemi nastajali oko para, ali i oko činjenice da je Ivica branio majki da bude u kontaktu sa nama, njenom decom, pa i da dolazimo kod nje. Iako je ona njemu prebacivala i rekla da kao što njegova deca i unučići mogu da dolaze, možemo i mi, ali on to nije dozvoljavao. Jednom sam je zamolio za pozajmicu od dve hiljade dinara na dva dana, a ona mi je rekla da joj je Ivica uzeo sav novac i da nema kod sebe. Zvala nas je samo kada on nije kod kuće. Moja majka je mog sina koji ima nepunih 11 meseci prvi put videla pre četiri dana, kada sam ja otišao do Kikinde po nju i doveo kod mene. 20. marta je rekla da mora da se vrati, a 21. se dogodio požar“, navodi uznemireni sin.

Foto:TV Kikinda

Sagovornik našeg portala ne krije da pomišlja da je požar možda i namerno izazvan.

„Sumnjam da se dogodilo možda neko fizičko nasilje, da li je neko nekoga ubio, pa podmetnuo požar, ne znam. Znam samo da je policija mnogo problema imala sa njima, Ivica je mnogo pio, bio je nasilan prema njoj. Majka me je non-stop zvala i pričala koje probleme ima, u sve sam bio upoznat jer to traje godinama. Doveo sam je bio i kod mene, bila je dva meseca i rekla da mora da ide na zakazanu operaciju, pošto je bolovala od nekoliko bolesti, i vratila se. Prošle godine je isto dolazila kod nas, posvađala se sa njim, pa se posle nekog vremena vrati“, prepričava Milan.

Foto:TV Kikinda

Neutešan sin objašnjava da je njegova majka nasledila kuću u kojoj se dogodio požar.

„Mati je nasledila kuću pošto je čuvala jednog čoveka do smrti, pa joj je on prepisao kuću. Mi smo se čuli kobnog dana, pozvala me je oko 15.30 časova, ali pošto sam bio na poslu, rekao sam joj da ću je pozvati uveče kada dođem kući. Uveče me je pozvao Ivičin sin“, kaže on.

Podsetimo, u stravičnom požaru koji se dogodio u dvorišnom delu kuće u Kikindi stradali su Ivica G. i njegova nevenčana supruga Ilona. Uviđaj na licu mesta obavili su pripadnici kikindske policije i zrenjaninskog Višeg javnog tužilaštva.

Kako su komšije ispričale ranije, ženino beživotno telo je pronađeno u kupatilu, a Ivičino u sobi. Takođe, komšije su navele i da je uzrok požara najverovatnije peć na drva, a možda i cigareta jer su oboje pušili.

BONUS VIDEO: Dve osobe stradale u požaru u Kikindi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar