Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Facebook/Urosh MX

Detalji iz života porodice Uroša Pašajlića (38), Beograđanina koji je uhapšen zbog sumnje da je zlostavljao nevenčanu suprugu i godinama držao osmogodišnju ćerku zatočenu u stanu na Zvezdari, ne prestaju da šokiraju javnost. Od njegovog zahteva da mu dete nakon rođenja bude dodeljeno na staranje, pošto je majci ono oduzeto, zatim jezivog zanemarivanja deteta, pa sve do nesrećnih pokušaja Pašajlića da izgradi karijeru influensera preko svojih društvenih mreža, postupci ovog čoveka ne prestaju da izazivaju gnev i bes.

Pašajlić se trenutno nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivična dela nasilje u porodici, zlostavljanje i mučenje i zato što je zanemario osmogodišnju ćerku, a pred tužiocem je odlučio da ne iznese odbranu već je kratko konstatovao da je duže vreme koristio narkotike i alkohol. O jezivim nepočinstvim Pašajlića, podsećanja radi, saznalo se nakon što je njegova nevenčana partnerka otišla u policiju nakon što je Pašajlić napao i prijavila ga, te usput ispričala da u stanu u Ulici Ružice Sokić na Zvezdari drži zatočenu ćerku.

A onda su jezivi detalji, jedan po jedan, počeli da isplivavaju…

Najpre je otkriveno da je devojčica u Pašajlićevom stanu živela u jezivim, nehigijenskim uslovima, da je otac ostavljao bez hrane, samu, da nikada nije pohađala predškolsko ili osnovnu školu niti je, verovatno, izašla iz ovog stana. Samim tim nikada nije imala priliku za normalan život i usled niza propusta nadležnih institucija, ostala je nevidljiva za sistem.

Zvezdara porodično nasilje Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Tražio da dete bude kod njega

Iako usled kontradiktornih odgovora nadležnog Centra za socijalni rad i Prvog osnovnog suda u Beogradu nije najjasnije kako je moguće da je dete, nakon što je njenoj biološkoj majci oduzeto starateljstvo, završilo uopšte kod oca za kog je ranije utvrđeno da je zavisnik i bio sumnjičen za nasilje, sud je u svom odgovoru na pitanja redakcije Nova.rs istakao da je on u jednom trenutku tražio da dete bude kod njega do okončanja sudskog postupka.

Na prvi pogled, mogao bi se doneti zaključak da je Pašajlić zaista želeo da se stara o svojoj ćerkici. Međutim, detalji koji isplivavaju u javnost ne samo da pokazuju suprotno, već otkrivaju svu monstruoznost zatočeništva devojčice.

Foto:Facebook/Urosh MX

Gradio karijeru influensera

Godine su prolazile, a nesrećna devojčica rasla je potpuno odsečena od sveta. Ne samo da nije imala normalno i bezbrižno detinjstvo kakvo zaslužuje svako dete, već o njemu nije imala prilike ništa da sazna. Dok je dane provodila zaključana u toaletu, njen otac nastavio je da živi momački život. Makar se to može zaključiti iz informacija koje je objavljivao na društvenim mrežama.

Njegovi profili na Fejsbuku, Instagramu i Jutjubu obiluju detaljima iz ličnog života. Ni iz jedne od objava, doduše, ne može se zaključiti da uopšte ima ćerku. Po svemu sudeći, nastojao je da je drži daleko od očiju javnosti i u virtuelnom svetu. Na jednom od tih snimaka vidi se kako leži baš u kadi punoj vode u kojoj su policajke pronašle devojčicu kada su provalile u stan. Kako je navedeno u opisu, reč je o takozvanom ASMR (autonomni senzorni meridijalni refleks) videu, kakvi su sada popularni na društvenim mrežama, a svrha su im opuštanje. U najkraćem, na snimku se vide njegove noge u kadi punoj vode koja polako otiče i proizvodi karakterističan zvuk koji bi gledaoca trebalo da opusti…

Pročitajte još:

Oprobao se i u ulozi „gejmera influensera“, pa je tako objavljivao snimke iz igrica, ali i fotografije brojnih zgrada, one sa letovanja, obilje fotografija automobila različitih modela i vrednosti, uključujući i njegov crveni „krajsler“. Na pojedinim objavama podsticao  je svoje pratioce na interakciju, tražeći da mu u komentarima pišu kako se osećaju i slično…

Dete u bolnici u Tiršovoj, monstrum u pritvoru

Devojčica je odmah nakon što je policija upala u stan zbrinuta u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj.

Foto: Printscreen Nova.rs/Video

„Devojčica je primljena u UDK Tiršova , radi rehidratacije i realimentacije, koja joj je neophodna zbog stanja teške i dugotrajne pothranjenosti“, rekli su nam iz te ustanove. Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, devojčica je u izuzetno lošem stanju. Hrana joj se daje putem infuzije, a nakon što povrati metabolizam, naredni koraci su razgovori s psiholozima i socijalizacija.

BONUS VIDEO: Šabić: Deca moraju da budu primećena u sistemu, slučaj sa Mirijeva nije jedini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar