Foto: Facebook, Shutterstock

Nekoliko predsednika kulturno-umetničkih društava iz Paraćina i okoline obratilo se portalu Nova.rs nakon jučerašnjeg pisanja o koreografu Zoranu R. iz ovog grada, koji je priveden protekle nedelje pod sumnjom da je putem društvenih mreža slao uznemiravajuće poruke dvema devojčicama starosti 14 godina.

Kako naši sagovornici navode sa osumnjičenim za polno uznemiravanje maloletnica često su imali razmirica i nesuglasica.

„Iskreno se nadamo da će ovo Zoranu biti kraj rada sa decom, nebitno da li maloletnom ili punoletnom, ali ne samo kraj u našoj opštini i okolini, već na teritoriji cele Srbije. Ne zna se ko ga juri i sa koje strane. Koliko je samo nošnje pokrao, ozvučenja, koliko je ljudi prevario. Broj se ne zna“, navode naši sagovornici.

Za uhapšenog Zorana navode da dolazi iz sela Lučine, nadomak Kruševca, odakle je proteran zbog uznemiravanja devojčica.

Foto: Facebook

„Nakon toga sledi njegovo preseljenje u okolna mesta, Smilovac, Vitoševac, Drenovac, Sikirica, Donje Vidovo, pa Ratari, Tekija, Paraćin, i na kraju Jovac gde je i uhapšen tokom probe. Njega su u svim ovim mestima isterali na isti način, i iz istog razloga. Iz svake mesne zajednice i iz svakog sela otišao je na isti način. Proteran, pod pretnjama i uz batine. Tukli su ga predsednici drugih KUD-ova, koreografi, pa čak i roditelji maloletnih devojčica“, ističu naši sagovornici i dodaju da nikada nije bilo adekvatnih dokaza da se Zoran ranije prijavi jer je sve vreme pisao izokola i opširnije.

Ističu i to da trenutni KUD koji je Zoran vodi ima nekoliko grupa sa mnogo dece.

„On ima neku priču za roditelje, zna kako da im priđe, i da ih pređe, i na taj način ima tako velike grupe. Znamo i za primere gde mnogi roditelji nisu verovali da on zaista šalje poruke devojčicama, pa su kada ga odnekud oteraju, svoju decu vodili u susedno selo gde se on preselio i osnovao novo društvo“, dodaju oni.

Foto: Facebook

Osumnjičeni Zoran na društvenim mrežama ima brojne profile, a kako dodaju naši sagovornici, više njih koristi za pisanje devojčicama.

„Pisao je i devojčicama iz drugih kulturno-umetničkih društava, ali devojčice nisu smele da prijave. Policija sada ima njegov laptop i telefone. Kažu da su pronađeni i skriveni telefoni i ko zna koliko poruka. Čuli smo da je policija našla svakakve bljuvotine“, zaključuju naši sagovornici.

Pročitajte još:

Podsetimo, muškarac je priveden pod sumnjom na polno uznemiravanje putem društvenih mreža. Kako nezvanično saznajemo, određeno mu je zadržavanje do 30 dana.

VIDEO: Srbljanović i Tintor: Uznemiravanje na Arhitektonskom – Da li kasni reakcija?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar