Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Saslušanjem tri svedoka juče je u Osnovnom državnom tužilaštvu nastavljena istraga obijanja depoa Višeg suda u Podgorici.

Prema istim informacijama, pred tužiocem su svedočili članovi najuže porodice optuženih za to krivično delo.

Pročitajte još:

U istrazi obijanja depoa do sada je uhapšeno nekoliko osumnjičenih, a policija i tužilaštvo utvrđuju motiv i pokušavaju da dođu do nalogodavaca.

Zbog sumnje da su umiešani u taj kriminalni posao, po nalogu osnovnog državnog tužioca Marka Mugoše, lisice na ruke stavljene su Predragu Mirotiću, Katarini Baćović, Ivici Piperoviću, Nikoli Milačiću i Marijanu Vuljaju.

Jedan od osumnjičenih kopača tunela, Vladimir Erić iz Loznice, uhapšen je na aerodromu u Stokholmu, dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd.

Foto:Screenshot/preuzeto sa Vijesti.me

Policija još traga za njegovim sugrađanima Dejanom Jovanovićem, Veljkom Markovićem i njegovim stricem Milanom Markovićem.

Provala u sudski depo primećena je 11. septembra, kada su nadležni najprije utvrdili da je neko “samo” ispreturao dokaze. Međutim, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i letimični popis dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12…

Prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra.

Foto: Printscreen/YouTube/RTCG – Zvanični kanal

Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde im je navodno bila baza.

Mirotić, za kojeg se sumnja da je vozio kopače tunela od Zabjela do centra grada, kada su odlazili da prave podzemni prolaz do depoa Višeg suda, uhapšen je 23. septembra.

Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Tužilaštvo i policija do sada su utvrdili da je iz depoa ukradeno više komada oružja i više mobilnih telefona – dokaza u predmetima koji se vode pred tim Višim sudom, pišu Vijesti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar