Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Shutterstock, SCREENSHOT

Nedeljnik "Vreme" u najnovijem broju otkiva dosad nepoznate detalje o ubijenom vođi navijača Aleksandru Stankoviću, zvanom Sale Mutavi. Između ostalog, "Vreme" otkriva da je Stanković u blindiranom automobilu marke "audi", koji je koristio, imao policijsku radio stanicu, a ponovo se povelo pitanje da li su pripadnici Službe za borbu protiv droga zaista čuvali ubijenog navijača na primopredajama droge.

Stanković se u godinama pre likvidacije dovodio u vezu sa trgovinom narkoticima.

„Nikada nisu dokazane spekulacije da je upravo Služba za borbu protiv droga omogućila Stankoviću radio-vezu u kolima kako bi bio sa njima u kontaktu i dok diluje narkotike. To nije jedina spekulacija kada su u pitanju odnosi Saleta Mutavog i Službe za borbu protiv droga, koja ima ingerencije na republičkom nivou. Sumnja se da su mu policajci baš iz tog odeljenja, naoružani heklerima, bili telohranitelji tokom primopredaja droge“, navodi „Vreme“.

Sale Mutavi FOTO: SCREENSHOT

Ipak, u trenutku kada je Stanković ubijen, tog 13. oktobra 2016. godine, sa Stankovićem je bio samo jedan telohranitelj, Milorad Đurić, koji je honorarno radio kao obezbeđenje narkodilera i vođe huliganske grupe „Janjičari“.

Nedeljnik „Vreme“ je u najnovijem broju otkrio i šta je pisalo u rokovniku Stankovića, koji je pronađen nakon njegovog ubistva. Bilo je nekolio ciljeva koje je ubijena navijač nameravao da ostvari:

Stan za Beku i mene
Dizanje firme na noge
500 evra da sakupim
Slučaj/pasoš da rešim

Da smršam na 100kg
Sat neki lep da uzmem
Čelična vojnička disciplina
Ako još možeš da dišeš, ne radiš pravilno

Podsetimo, Aleksandar Stanković ubijen je 12. oktobra 2016. godina. Kako je naš portal ranije pisao, osim Stankovića, u pucnjavi je teško ranjen i zatvorski čuvar Milorad Đurić. Njih dvojica su se navodno sastali pre toga, a iako se pisalo da je zatvorski čuvar bio i Saletov telohranitelj, to nikad nije dokazano.

Pročitajte još:

Kada su napadači zapucali, Đurić je izašao iz automobila i počeo da puca ka njima, na šta su oni uzvratili vatru i ranili ga.

Šta je tačno radio Đurić u društvu Stankovića, nikada nije razjašnjeno, kao ni da li mu je bio telohranitelj ili je u pitanju bila neka „poslovna saradnja“ između njih dvojice.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Privatna arhiva

Inače, Stanković je bio vođa navijača Partizanove frakcije „Janjičari“. Njegova desna ruka i najbliži prijatelj bio je Veljko Belivuk, kome se sudi za sedam likvidacija.

VIDEO: Dogovor Novaka Nedića i Belivuka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar