Hitna pomoć Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Doktorka Jelena K., koja je bila u osmom mesecu trudnoće, doživela je tešku saobraćajnu nesreću, posle koje je, nažalost, rodila mrtvu bebu.

Tragedija se dogodila u utorak oko 19 sati, kada je trudnica sa suprugom M. Ć. i prijateljima krenula iz Kladova u Negotin kako bi izašli i malo se proveli. U udesu je povređeno još pet osoba, među kojima i muž Jelene K., inače vatrogasac.

„Nesreća se dogodila pola kilometra od izlaska iz Kladova, u pravcu ka Negotinu, na krivini. Jelena K. je sa suprugom i društvom bila u automobilu, kojim su išli iz pravca Kladova. Iz pravca Negotina naišao je automobil, kojim je upravljao P. Đ. (79). On je bio sam u vozilu kada je izgubio kontrolu i s bočne strane udario u automobil koji je išao iz Kladova. Od siline udarca automobil iz Kladova je sleteo u jarak“, saznaje Kurir nezvanično.

Kladovski automobil vozio je vatrogasac M. Ć., Jelenin muž, dok je ona sedela iza suvozača.

Petoro povređeno

Povrede glave, noge i ruke

U nesreći je povređeno ukupno petoro ljudi. Dvoje, među kojima i trudnica, prebačeni su u Beograd na dalje lečenje, dok je njih troje smešteno u niški UKC. Povrede je zadobio i P. Đ. (79), vozač drugog automobila.

„On ima povrede glave i noge. Muškarac (27) ima traumatsku povredu glave, a ženi (26) je operisana ruka. Svi su stabilnih vitalnih parametara“, kaže izvor.

„Kada je automobil sleteo u jarak, bukvalno svi koji su bili u kolima su pali i prignječili trudnu doktorku. Za nekoliko minuta su stigli policija i dva vozila Hitne pomoći i odmah prebacili povređene u bolnicu. Mladu trudnicu su hitno preneli u salu i krenuo je carski rez. Ali čim su je otvorili, počela je da šiklja krv.

Pročitajte još:

U salu su jedan za drugim uletela četiri doktora. Uspeli su da spasu koleginicu, ali je bebica izvađena bez ikakvih znakova života. Samo 12 dana ju je delilo da uđe u deveti mesec. Punih sat vremena lekari su reanimirali bebu, pokušavajući na sve načine da je ožive, ali nažalost, bez uspeha. Nakon urađenog carskog reza, žena je odmah prebačena za Beograd na dalje lečenje“, priča nezvanično izvor blizak istrazi.

Inače, Jelena K. je zaposlena u Zdravstvenom centru u Kladovu, a njene kolege su uspele da joj spasu matericu.

Majka povređene žene za Kurir je ispričala da im je jako teško zbog toga što je Jelena izgubila bebu.

„U utorak oko 19 sati moji ćerka i zet su s društvom krenuli u izlazak u Negotin. Ne znam kako se tačno desila nesreća, bili su sa društvom u kolima, a čoveka koji je izazvao udes ne poznajemo“, priča Jelenina majka i nastavlja drhtavim glasom:

„Ćerka mi je sada u bolnici u Beogradu. S njom su moj suprug i sestre. Lekari su joj saopštili da je izgubila bebu i zbog toga je teško potresena. Fizički je u stabilnom stanju, ali možete samo zamisliti kako je. Bila je u osmom mesecu. Radovali smo se bebi, a sad nas je ovo potpuno poremetilo, ni u najcrnjim košmarima nismo mogli da sanjamo ovakvu tragediju.

Kako dodaje majka, Jelenin suprug je lakše povređen i otpušten je na kućno lečenje.

„On je kod kuće, leži jer je ugruvan od udesa i oporavlja se. A gubitak bebe je mnogo teško podneo – dodala je Jelenina majka i napomenula da je izgubljena beba bilo prvo dete njene ćerke i zeta“.

BONUS VIDEO: Mihajlović: Neću odustati dok porodice stradalih rudara iz rudnika „Soko“ ne dobiju istinu o nesreći

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare