Foto: Nova.rs/MUP

Nemanja Lakićević, još jedan okrivljeni u postupku protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, negirao je krivicu. Istakao je da nikada nije bio na Partizanovom stadionu, te da nikakve veze nema s okrivljenima, niti ih zna.

„Ja apsolutno nemam veze s ubistvom najboljeg druga Zdravka Radojevića. Ja nisam iz sveta kriminala, imao svoj posao s menjačnicom od kog živim 20 godina. Nikada nisam bio na Partizanovom stadionu, ja ne poznajem Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Niti znam da postoji organizovana kriminalne grupa. Ja poznajem Zdravka Radojevića, to mi je najbolji drug, nikada ne bih namestio najboljeg druga“, rekao je Lakićević.

Istakao je da je Radojević radio sa kolima, ali i da se puno kockao. Rekao je da mu je Radojević septembra, pre nestanka, rekao da se kockao s nekim Crnogorcima, i da je reč o “ ozbiljnim momcima.“

Ipak, u jednom trenutku, požalio se na probleme.

„Rekao mi je da pukao dosta para i da treba da mu vrate neke pare. Rekao je da će nekom da otkine glavu, jer mu ne vraćaju novac. Par dana posle toga mi je poslao sliku preškrabanog murala njegovog brata Saleta, rekao mi je da neki klinci stoje iza toga“, rekao je okrivljeni.

Istakao je da mu se Radojević žalio na probleme s kockom, oko murala, s Crnogorcima i s navijačima Partizana.

„Bio je nervozan, počeo je da pije lekove. Rekao nam je da je u ozbiljnom problemu, rekao je da je stvar vrlo ozbiljna i da će mu Crnogorci pomoći“, rekao je Đurić i dodao:

„Tražio mi je samo automobil, rekao je da će kad bude sve završio da zapali u Crnu Goru.“

Optuženi je tokom iznošenja odbrane ispričao i zanimljivu situaciju koju su imali, nekoliko dana pre nego što je Radojević nestao.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Par dana pre Zdravkovog nestanka sedeli smo u „Durmitoru“, neki lik je prišao našem stolu, Zdravko je izvadio pare i dao mu“, rekao je okrivljeni.

Potom se osvrnuo na dan kada je Radojević poslednji put viđen. Ispričao je da je čekao sendvič kod brze hrane i da je tada video svoj automobil „pasat“, kog je dao Radojeviću nešto ranije, kako prolazi pored njega.

„Zdravko je skretao levo, mahao sam mu s obe ruke, prošao je i nije me video. Seo sam u kola i stigao Zdravka na raskrsnici. On je spustio prozor, pitao sam ga gde će, na šta mi je on rekao da ide nešto da se iscima“, ispričao je optuženi.

Nešto nakon toga, istakao je da mu je Radojević rekao da pozove Ostoju, da odu do Smedereva, gde su ranije ostavili sva kola, i da sva uzmu. Pomenuta kola su, po dogovoru, odvezli u Borču u dvorište kuće.

Kako je ispričao, kasnije su saznali da je došlo 10,15 osoba i da su odvezli sva kola. Odmah je pisao Radojeviću, na šta mu je on odgovorio: „Znam sve, odvezi i škodu“.

Tokom dopisivanja sa Radojevićem, sa okrivljenim je bila i supruga žrtve Marijana, koja je posumnjala da im ne piše Zdravko.

„Marijana i ja smo počeli da sumnjamo da se dopisujemo za njim, kucamo mu za neke homoseksualce, on odgovara. Rekla je Marijana da ga pitam kako on nju zove, na šta je on odgovorio: „Maki u problemu sam, dajte sva kola i odvezite ih““, rekao je okrivljeni.

Ističe da im je to bilo sumnjivo jer je ubijeni Radojević zvao ženu „Ljubica“. Ipak, i pored toga, odlučili su ga da poslušaju.

„Nakon toga smo se Marijana i ja videli nekoliko puta. Tvrdim da sa Zdravkovim ubistvom nemam ništa, tvrdim da sam ovde samo zato što sam njegov najbolji drug“,

Optuženi je upitan od strane suda odakle Radojeviću skupoceni automobili, poput BMW i mercedesa, na šta je on odgovorio da je ubijeni davao novac na kamatu.
Istakao je da su Radojeviću davali kola u zamenu za pozajmljeni novac.

„Znam da je uzimao stanove i automobile na rem, kao garanciju da će mu novac biti vraćen“, rekao je on.

Bonus video: Belivuk opet o vlasti – vlast opet ćuti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar