Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs, Stefan Tomasevic/ATAImages

Vođa ozloglašene kriminalne grupe Marka Miljković govorio je, tokom iznošenja odbrane u Specijalnom sudu u Beogradu, o teškim ubistvima za koja se tereti. Govoreći o žrtvama, Miljković je izjavio da su žrtve nestale, te da su i ranije nestajali.

Istakao je i da ne zna gde su i zašto ovo rade, te da, kako je izjavio, „moramo da nađemo motive zbog koji su nestali.“

Govoreći o ubistvu Gorana Veličkovića Goksija rekao je da ne veruje da je on mrtav.

Goran Veličković Goksi Foto: Privatna arhiva

„Tražim da nam se dostavi obdukcioni nalaz, jer bez njega ne verujem da je on mrtav“, rekao je Marko Miljković tokom iznošenja odbrane, a potom istakao i da oni sa Veličkovićem nisu imali nikakav problem i da ne računa kao sukob nesuglasice na tribini.

„Jelena Veličković i njena advokatica su nam rekle da je Goran Veličković, koji je višestruki povratnik, nosio pištolj jer se osećao ugroženo od nas. Rekao sam advokatici da je to krivično delo, što je nosio oružje, i da je tako ugrožavao živote svih okolo i porodice i ne možemo da tvrdimo da je on sada neki svetac i da je čudno što je nestao. Tražim obdukcioni zapisnik, a Jelena Veličković kako može da nam bude kredibilan svedok, kada je tri puta menjala iskaz. Ponoviću, nemamo nikakve veze sa ubistvom Gorana Veličkovića, nikakav problem sa njim nismo imali“, rekao je Miljković.

Osvrćući se na trenutak kada je supruga Gorana Veličkovića tapšala u sudnici Srđanu Laliću, kada je priznao krivicu, Miljković je pitao sudiju da li je normalno da njegova supruga tapše čoveku koji ga je ubio.

Srđan Lalić Foto: MUP Srbije

Miljković je govorio i o ubistvu Milana Ljepoje, kog su navodno likvidirali jer je učestvovao u pokušaju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini. Prethodno je potvrdio ono što je i njegov saradnik Veljko Belivuk izjavio tokom iznošenja svoje odbrane pre tri dana, a to je da su bili bliski s vođom kavačkog klana i da su išli kod njega na babine.

„Čitao sam optužnicu za pokušaj ubistva Zvicera, Ljepoje tu nema, ne znam odakle to tužilaštvu. Vratiću se na snimak iz Ritopeka, na kom se vidi da kao Ljepoja ulazi u kuću, zašto nisu upali? To se nije desilo“, rekao je Miljković.

Takođe, istakao je da se na snimku ulaska u kuću u Ritopeku vidi samo Dejan Tešić, a ne i Ljepoja, što je, prema njegovim tvrdnjama, dovoljan dokazan da ga nisu ubili.

O prvim ubistvima

Na samom početku iznošenja odbrane govorio je o likvidaciji Aleksandra Gligorijevića Pukija, koji je među prvima likvidiran.

„Krenuću sada sa ubistvima, Aleksandar Gligorijević, za njega se ja ne teretim, ali sam tražio da me optuže i za to, za sve za šta su dali novinarima. Jedva sam se izborio sudija da me optuže za ovih šest ubistava. Ja ne kažem da sam krv, želim da dokažem da sam nevin. Piše u optužnici da je hteo da se sveti nekim snajperom, i da smo ga ubili. Kako je došlo do ubistva, ako je došlo. Treba da imamo dokaz, obdukcioni zapisnik, kako da znamo da je mrtav. Ima kao neki DNK trag, evo pitam vas, da li DNK može da dokaže kako je došlo do smrti“, rekao je Miljković.

Potom je prešao na likvidaciju Lazara Vukićevića. Naveo je da je u to vreme bio u Crnoj Gori i da nije mogao da bude na dva mesta u isto vreme, a samim tim nije mogao ni da ga ubije.

Lazar Vukićević Foto: Privatna arhiva

„Zakon fizike to ne dozvoljava, kako smo mogli da budemo u isto vreme na dva mesta. Tužilaštvo iz Crne Gore kaže da smo bili tamo, a ovo tužilašto da smo bili ovde. Svi telefoni oduzeti od nas, nemaju nikakve veze sa telefonima za koje tvrde da su naši u predmetu. Tužilaštvo tvrdi da postoji snimak da je Vukićević ušao u auto Nemanje Đurića, ja takav snimak nisam video. Ne postoji nijedan snimak, kamo li snimak ubistva ili mlevenja. Vidimo da su nas duže opservirali, ali toga nema. Ima naše privatnosti, ali nema krivičnih dela“, rekao je on.

O silovanju na stadionu Partizana

Mljković je danas govorio i o silovanju mladića I. S. na stadionu Partizana. Naveo je na početku izlaganja da je on čovek koji je „zadovoljavao kamiondžije za 1.000 dinara“, i da je manipulativan, te istakao da je pitanje koliko je za verovati toj osobi.

„I. S. je dečko koga sam ja na stadionu upoznao. Žickao je od nas po 1.000 dinara, da ne bi morao da zadovoljava kamiondžije“, rekao je on.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Tokom iznošenja odbrane, Miljković se osvrnuo i na ubistvo i otmicu Nikole Mitića, koja se dogodila kod ambasade Amerike. On je otet u sred dana, naočigled brojnih očevidaca.

„Svi znamo gde je američka ambasada, kako to da nema snimka sa kamera, da vidimo gde smo ga oteli, kako smo ga oteli, ko je preterao taj njegov auto „hondu““, rekao je Miljković i ponovo se pozvao na članove zakona, tvrdeći da Mitić nije mrtav.

Nikola Mitić Foot:Nestali Srbija

„Ja nikome ne verujem na reč da je neko mrtav“, izjavio je vođa kriminalne grupe.

Podsetimo, kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za niz teških krivičnih dela, među kojima je sedam likvidacija.

Bonus video: Belivuk opet o vlasti – vlast opet ćuti

Komentari

Svi komentari (0)