Velja Nevolja, Veljko Belivuk, bakljada, bakljade,
Foto: Pedja Milosavljevic / AFP / Profimedia/Nova.rs/Printscreen

Miloš Budimir, član kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, izneo je svoju odbranu i negirao krivicu. Istakao je da nije član nikakve kriminalne grupe, već navijačke.

„Kao član grupe, za vreme korone, bili smo angažovani da palimo baklje i vičemo nekom tamo da je lopov, dok nije moglo da se izlazi iz kuća“, rekao je on.

Potom se osvrnuo na hapšenje koje se dogodilo mesec dana pre pada kriminalne grupe Veljka Belivuka.

„Prilikom povratka Marka i Velje iz Crne Gore, sačekali smo ih moj brat i ja. Tada smo uhapšeni. Tokom ispitivanja sam rekao da sam ja njihov drug, na šta su mi rekli da sam ja lažov, da sam ja njima obezbeđenje. U daljem toku razgovora su mi policajci rekli da ne znaju ko sam ja. Nakon toga mi kažu da moraju da mi uzmu DNK, rekli su mi da ako želim nalog, moram da idem u pritvor. Pristao sam da im dam DNK, stavio mi je u usta štapić i uzeo. Nakon toga sam pušten na ulicu, kao kera su me izbacili, bez kola i para“, rekao je Budimir i dodao:

#related-news_0

„Nekoliko dana nakon toga, u spektakularnoj akciji smo pohapšeni, i tada me odvode u prostorije SBPOK. Ovog puta me vređaju, prete, nazivaju pogrdnim imenima, inspektori me snimaju telefonima i govore da ću ići na doživotnu robiju. U jednom trenutku se pojavljuje loš policajac i govori da ja moram da pričam šta mi kaže i da potpišem izjavu, inače ću ići u pritvor i na doživotnu robiju. Ja sam sve to odbio, poslali su me u pritvor, gde su se posle šest meseci pretnje i obistinile. Pitam se, šta bi se desilo da smo pristali da pričamo to što oni kažu, da li bi bili u pritvoru? To se pitam i dan danas. Mi smo odbili da učestvujemo u tim nameštanjima i igrama“, rekao je Budimir.

Budimir je istakao da je bilo pritisaka na njega kako bi pristao na ono što je policija tražila od njega.

„Desio se tu još jedan događaj, sedam dana nakon našeg hapšenja. Tada su uhapsili moju svastiku, ženu Nemanje Đurića (takođe okrivljenog). Hapse je ispred škole mog deteta. Nisu joj dozvolili da kaže učiteljici da po mog sina niko neće doći, ostavili ga tu ispred. Pakuju je u automobil, a sve to rade jer navodno mi prodajemo drogu“, rekao je Budimir i dodao:

„Prete joj.. Moja supruga je tada imala predinfarktno stanje, a moja svastika je pila lekove. To sam shvatio kao vid pritiska“, rekao je on i dodao da će ostale detalje izneti tokom postupka.

Bonus video: Počelo suđenje Belivukovoj grupi. Koliko je važno što je suđenje javno?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare