Profesorka koju su ponižavala i maltretirala trojica đaka Teničke škole u trsteniku dala je izjavu u policiji i sada se čeka potez Višeg tužilaštva u Kruševcu koje je formiralo predmet. Kako Nova.rs nezvanično saznaje, otac jednog od trojice učenika zapretio je školi tužbom ukoliko mu izbace sina.

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama gde trojica učenika Tehničke škole maltretiraju profesorku, jedan joj izmiče stolicu i žena pada na pod učionice, dok drugi snimaju i glasno se snimaju, potresao je celu Srbiju i izazvao burnu reakciju javnosti.

U Višem tužilaštvu u Kruševcu formiran je predemt, a profesorka je dala izjavu u policijskoj stanici u Trsteniku i dalji postupak zavisi od procene tužilaštva, gde profesorka još nije dala nikakvu izjavu.

Pročitajte još:

Učenici Tehničke škole u Trsteniku i I.K. (17), N.Ž. (17) i M.M. (18) su pre incidenta zakasnili na čas, a protiv njih je pokrenut disciplinski postupak u školi. Ali, usledio je neverovatan potez oca jednog od mladića, koji je, kako Nova.rs nezvanično saznaje, zapretio da će tužiti školu ukoliko mu izbace sina.

U izjavi za portal Nova.rs profesroka M.S. je rekla da je još pod stresom posle nemilog događaja.

Još uvek sam umorna i prestravljena. Ovo je bilo previše za mene. Iako sada znam mnogo više detalja sa tog događaja, verujte da nisam ni bila svesna šta mi se dogodilo na času. Tek kada sam došla kući i kada mi je sin pokazao snimak, shvatila sam šta mi se dogodilo“, kaže ona.

Nastavničko veće Tehničke škole iz Trstenika donelo je ranije odluku da se učenici koji su izmakli stolicu profesorki i sve to snimali, isključe iz ove škole.

***

BONUS VIDEO: Marija Stevanović, profesorka iz Trstenika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare