Foto: printscreen Twitter/noviput

Danas je održana sednica Nastavničkog veća Tehničke škole u Trsteniku, a škola se kasno popodne oglasila saopštenjem, u kojem se navodi da je usvojen predlog da dva učenika koja su učestvovala u nasilju nad profesorkom budu isključena iz škole, dok se treći ispisao iz te obrazovne ustanove.

Nakon današnje sednice Nastavničkog veća Tehničke škole u Trsteniku, škola se kasno popodne oglasila saopštenjem, u kojem se navodi da je usvojen predlog da dva učenika koja su učestvovala u nasilju nad profesorkom budu isključena iz škole, dok se treći ispisao iz te obrazovne ustanove.

„Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje nad našomkoleginicom, održana je sednica Nastavničkog veća na kojoj je jedna od tačana bila izjašnjavanje Veća o pomentom incidentu. Perdlog člana Nastavničkog veća da se izglasa isključenje iz škole za dvojicu učenika jednoglasno je usvojen. Predstoji verifikacija ove odluke, dvojica učenika su isključena, dok je treći prethodnog dana podneo zahtev i ispisao se. Ovakvim stavom Nastavničko veće osuđuje svaki vid nasilja bilo nad učenicima ili zaposlenima u školi“, navodi se u saopštenju tehničke škole, objavljenom na Fejsbuk stranici te ustanove.

Podsetimo, u incidentu koji se odigrao 9. novembra u popodnevnoj nastavi, učestvovala su tri učenika sedmog odeljenja trećeg razreda.

Učenik N.Ž. (17) je izmakao stolicu profesorki M.S. (44), koja je potom pala na pod. Druga dvojica učenika M.M. (18) i I.K. (17) su događaj snimali mobilnim telefonima. Incident je uživo prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama deljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorka pala na pod, đaci su se smejali.

***

BONUS VIDEO: Skup prosvetnih radnika u Trsteniku – Ne treba da se skrivamo u mišje rupe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare