Foto: MUP Srbije

Tužilaštvo za organizovani kriminal je obavestio Interpol Podgorica da je danas lišen slobode po međunarodnoj poternici Stupar Vojin (41) po naredbi Višeg suda u Beogradu, radi krivičnog gonjenja zbog krivičnog dela zločinačko udruživanje i pomoć pri izvršenju teškog ubistva.

Među odbeglim pripadnicima „vračarskog klana“, koji je prema saopštenju tužilaštva blisko sarađivao sa „kavačkim klanom“, od kog je dobijao naređenja i instrukcije za izvršenje krivičnih dela bio je i Vojin Stupar, visokopozicionirani „kavčanin“.

Stupar je, da podsetimo, 2019. godine bio hapšen u Crnoj Gori i mediji iz te države tada su ga označili kao jednog od vođa „kavačkog klana“. Sumnjičio se za stvaranje kriminalne organizacije, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja. Takođe, Stupar je dovođen u vezu sa švercom 60 kilograma kokaina, koji je bio zaplenjen na brodu „Jadran“ u Tivtu.

Pročitajte još:

Stupar je, kako prenose crnogorski mediji, zet Igora Božovića, koji važi za jednog od vođa „kavčana“.

Istraga je pokrenuta protiv 38 osumnjičenih, od kojih je 12 u bekstvu. Među odbeglima je Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, koji je označen kao organizator ove kriminalne grupe.

BONUS VIDEO: SBPOK – Hapšenje organizovane kriminalne grupe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar