Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić traje već sedam dana, a tokom vikenda je Interpol raspisao potragu za devojčicom nakon snimka koji je navodno zabeležen u Austriji. Na snimku se vidi devojčica za koju se sumnja da je Danka, ali kako je video zapis mutan, ne može se tako nešto sa sigurnošću tvrditi. Zbog pomenutog snimka oglasila se i bečka policija, koja provera sve u vezi sa istim.

Snimak na kom se vidi nepoznata devojčica, čiji se lik zbog kvaliteta snimka ne može jasno videti, a za koji se sumnja da je nastao u Austriji i da je na njemu nestala Danka Ilić, digao je javnost na noge.

Prema dosadašnjim informnacijama, srpski državljanin primetio je na jednoj stanici u Beču devojčicu koja fizički podseća na dvogodišnju Danku, u društvu dve žene za koje tvrdi da su Rumunke. Odlučio je da ih usnimi i da snimak prosledi nadležnim organima koji tragaju za Dankom.

Danka Ilić Foto: Društvene mreže

Srpska policija je zbog toga kontaktirala austrijsku, koja intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za snimak, kako bi se utvrdilo ko je zaista na njemu. Ubrzo nakon pojavljivanja snimka, ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku, odmah jave srpskoj ili austrijskoj policiji.

Pročitajte još:

Iako se srpska policija zvanično nije oglasila povodom snimka, bečka jeste.

„Svedok je dao izjavu i obezbeđen je snimak koji je on sam napravio. Čovek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala devojčica, predmet su istrage koja je u toku“, rekao je ranije portparol bečke policije Markus Ditrih.

Porodica: „Čekamo neku zvaničnu potvrdu“

O snimku su se oglasili i članovi porodice nestale devojčice.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Čekamo neku zvaničnu potvrdu. Po hodu i kosi devojčice, deluje mi kao da bi mogla biti ona, ali to ništa nije sigurno. Odakle oni znaju da su te žene iz Rumunije, ko je snimio taj snimak? Dosta stvari se tu ne poklapa. Ali mi bi najviše na svetu voleli da ona dođe kući“, rekao je Stefan Dragomirović, ujak nestalog deteta.

O snimku je govorio i deda devojčice.

„Ne verujem dok unuku ne vidim svojim očima“, rekao je deda devojčice.

Podsetimo, pojavljivanju snimka prethodilo je saopštenje predsednika Aleksandra Vučića, da se noćas oko tri sata pojavio novi trag u istrazi nestanka devojčice, prilikom čega nije precizirano da je reč o pomenutom snimku.

Inače, tokom vikenda je za Dankom raspisana i Interpolova žuta poternica.

VIDEO: Na terenu nekoliko policijskih patrola, meštani strahuju da Danka nije u zemlji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare