Foto:profimedija.rs; Krik.rs; Europol

Uhapšeni crnogorski državljanin Željko Bojanić negirao je pred sudijom u Istanbulu da je član kavačkog klana, tvrdeći da u Crnoj Gori nije bio 12 godina. Tu informaciju objavio je CNN Turk.

Bojanić, koga je uhapsila istanbulska policija, izveden je pred sudiju. On je negirao da je član kavačkog kriminalnog klana, i izjavio da je iz Crne Gore, prenosi crnogorski portal Dan.

Tvrdeći da je zemlju napustio 2010. godine, Željko Bojanić je sudiji rekao da u Crnu Goru nije kročio 12 godina.

Pročitajte još:

Bojanić je rekao da zbog razlike u godinama nema nikakve veze sa članovima pomenute organizacije.

Sudija je odlučio da mu produži pritvor.

Podsećamo, turska policija je u Istanbulu uhapsila crnogorskog šefa mafije Željka Bojanića za kojim je Interpol raspisao međunarodnu poternicu i koji je umešan u krijumčarenje droge.

Bojanić je takođe optužen za ubistvo Rista Mijanovića. Policijske ekipe pretražile su dvorište vile u kojoj se Bojanić skrivao, sumnjajući da bi tu moglo biti zakopano telo Mijanovića. Istraga nije dala rezultate.

Mijanović je, navodno, bio član „škaljarskog klana“ koji je od 2014. bio u zavadi sa Bojanićevim „kavačkim klanom“.

„Kavački klan“ je u septembru u Istanbulu optužen za ubistvo „škaljarskog šefa“ Jovana Vukotića.

Turska televizija CNN Türk izvestila je da je Bojanić, čiji je nadimak „Boris“, među 45 najtraženijih kriminalaca u Evropi i da je u Tursku ušao s lažnim pasošem na ime „Andelev Belčev Jordan“.

Mediji su objavili da je pripadnicima turske bande čiji se vođa nalazi u pritvoru u Italiji isplaćeno oko milion evra za ubistvo Vukotića.

Vukotić, za kojem Srbija traga, pre tri godine je uhapšen u Turskoj i izručen Srbiji, gdje je nakon suđenja pušten na slobodu. Navodno se, kao i Bojanić, s lažnom ličnom kartom i pasošem vratio u Tursku.

U sukobu ova dva klana od 2014. je ubijeno više od 50 osoba.

BONUS VIDEO: Hapšenje Škaljaraca u restoranu Durmitor 2017. godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar