Foto: Printscreen/Pink

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je juče Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužnicu protiv R. Š. (27), S. F. B. (43), K. Š. (35) i T. Š. (21) zbog sumnje da su okrivljene R. Š., T. Š. kao i K.Š. počinile krivično delo teška krađa u saizvršilaštvu, a okrivljeni S. B. F. krivično delo prikrivanje. Reč je o bandi sastavljenoj od žena, a sumnja se da su osumnjičene u toku dana zvonile na vrata stanova i pod raznim izgovorima ulazile ljudima u kuće, posle čega su ih pljačkale.

Kako Nova.rs saznaje, ova ženska banda „operisala“ je uglavnom na teritorijie beogradske opštone Stari grad, odnosno na Dorćolu.

„Sumnja se da su okrivljene R. Š. i T. Š. u julu 2022. godine na štetu oštećene sredovečne žene Marije M. učinile krivično delo teške krađe, na taj način što su došle do njenog stana i zamolile je da im natoči flašu vode, nakon čega su ušle u stan i iz njega oduzele novac u iznosu od 350 hiljada dinara i 19.400 evra“, navodi sagovornik našeg portala.

Foto: Printscreen/Print

Takođe, sumnja se da su okrivljene R. Š. i K. Š. u avgustu ove godine na isti način pokrale još jednu stariju ženu Z. U.

„Osumnjičene su na isti način pokucale ženi na vrata, a kada se ona udaljila kako bi im pomogla, one su iz njenog stana odnele 48.700 dinara i više komada zlatnog nakita“, navodi dalje naš sagovornik.

Pročitajte još:

Kako dalje saznajemo, pokradeni novac i nakit su potom predavale okrivljenom S. B. F.

Foto: Printscreen/Print

„Muškarac im je bio i vozač. Ova banda je i otkrivena nakon što je upravo S. B. F. nakit ponudio na prodaju jednoj zlatari u centru grada. On je u prodaji sprečen od strane pripadnika Uprave kriminalističke policije, a deo zlatnog nakita vraćen je vlasnici“, dodaje naš izvor.

„Fantastična četvorka“ uhapšena je krajem avgusta, a prilikom saslušanja pred tužilaštvom su iskoristili svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Jedna od osumnjičenih žena je u drugom stanju.

VIDEO: Posle potere uhapšeni dileri: Niška policija presekla još jedan lanac trgovine narkoticima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar