Foto: Shutterstock

U Berlinu su uhapšena tri muškarca, starih 22, 23 i 37 godina, srpske i nemačke nacionalnosti, zbog sumnje da su prilikom pljački ubili muškarca (83) i ženu (67).

Nemačka policija rasvetlila je zločine iz jula meseca ove godine. Kako navode nemački mediji, sumnja se da su uhapšeni imali još pomagača za kojima se traga.

Pročitajte još:

Kako se sumnja, ova grupa muškaraca je starijim žrtvama upadala u domove, pretila im, tukla ih i vezivala, a zatim pljačkala. Nekoliko starijih muškaraca i žena je povređeno tokom tih razbojništava, a dvoje je ubijeno, navodi se na nemačkom portalu Berlinerkurier, a prenosi „Kurir„.

Banda ovih surovih pljačkaša, navodno, prilikom pljačke u avgustu ubila je ženu (67) u njenom stanu u Berlinu. Tri dana kasnije, policija je pronašla i telo muškarca (83) u drugom stanu na prvom spratu jedne zgrade.

Prema dosadašnjim istragama, uhapšeni i navodni saučesnici mogli bi biti odgovorni za još najmanje četiri pljače starijih ljudi, za koje se navodi da su ih počinili između 1.jula i 1. septembra 2022. u Berlinu. Na nemačkom portalu Berlinerkurier navode da su 1. jula 2022. tri muškarca i žena udarali i vezali penzionera (81) i njegovu suprugu (87), kao i da su im pretili nožem i nakon toga su im iz stana uzeli novac i pobegli.

Napadnuti bračni par je uspeo da se oslobodi, ali su oboje zadobili teške povrede glave. Dva muškarca su 25. jula napala i 82-godišnjaka u njegovom stanu. Žrtva je uspela da se oslobodi okova i prošao je sa lakšim telesnim povredama. Policija je saopštila da su razbojnici pobegli sa njihovom gotovinom, kao i drugim ličnim stvarima.

Četiri muškaraca su počinili još jednu pljačku 25. avgusta. Tada im se na meti našao muškarac (74), koga su oborili na pod, vezali ga i pretukli u njegovom stanu nakon što je otvorio vrata na njihovo kucanje. Lakše je povređen i dobio je medicinsku pomoć.

Takođe, banda pljačkaša napala je i 1. septembra 2022, nakon što sunapali jednu ženi. Međutim, opet su uspeli da pobegnu sa ukradenim stvarima.

Troje pripadnika ove bande sada je uhapšeno. dok se za ostalima traga, i kako je navela nemačka policija među njima ima i državljana Srba, ali i državljana Nemačke.

BONUS VIDEO: Hapšenje – akcija MUP

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar