Nemanji Đ. (20), koji se sumnjiči da je 22. maja na Vračaru upucao A. P. (26) i D. L. (21) a potom pobegao u garažu u Čuburskoj ulici, sudi se pred Višim sudom u Beogradu za pokušaj ubistva kada je sa još dvojicom muškaraca, u novembru 2021. godine, nožem teško povredio Milana J., saznaje Nova.rs.

Nemanja Đ. i još dvojica muškaraca su 3. novembra 2021. godine u poznatoj kafani, takođe na Vračaru, teško povredili Milana J., a ovo delo okarakterisano je kao ubistvo u pokušaju.

„Oni su tada nakon kraće rasprave nožem izboli Milana J., a u toku je suđenje za ovo krivično delo, ročište je zakazano za jun mesec“, navodi izvor portala Nova.rs.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kako se sumnja, Nemanja Đ. je u 22. maja u Ulici Maksima Gorkog, hicima iz vatrenog oružja naneo teške telesne povrede dvadesetšestogodišnjem Andreju P. iz Beograda i dvadesetjednogodišnjem Damjanu L., državljaninu Severne Makedonije, a zatim pobegao.

Uhapšen je nakon kraće potrage nedaleko od mesta pucnjave, kod Čuburskog parka, a prilikom hapšenja kod njega je pronađen pištolj, kačket i naočare.

Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je motiv vatrenog obračuna posao sa drogom jer su i Andrej P. i Nemanja Đ. od ranije poznati istražnim organima.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Protiv Nemanje Đ. se vodi postupak pred Višim sudom u Beogradu i to za pokušaj ubistva nožem, dok Andrej P. ima 12 krivičnih prijava zbog droge, oružja, razbojništva, a u toku je bila i potera za njim za izdržavanje kazne zatvora.

Sa druge strane, ranjeni Damjan se slučajno zatekao na licu mesta u trenutku pucnjave.

BONUS VIDEO: Pucnjava na Vračaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare