Đorđe Miketić Foto: Ivan Dinić/Nova; shutterstock ; promo logo

Opozicionom aktivisti i bivšem narodnom poslaniku Đorđu Miketića stigla je ucenjivačka fotografija dan nakon što je hajku na njega najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a sumnja se da su ucenjivači do slike došli provalom u njegov stan, koja se dogodila pre skoro dve godine. Ostaje da se vidi da li će istraga to i utvrditi, a prema rečima advokata Vladimira Vučinića, nepoznatoj osobi koja stoji iza kompromitujuće fotografije preti godinu dana zatvora.

Funkcioner stranke Zajedno i bivši narodni poslanik Đorđe Miketić ovih dana se našao u centru skandala, kada mu je, kako je rekao, od strane najviših predstavnika vlasti zaprećeno sa jedne televizije sa nacionalnom frekvencijom, da bi mu potom, sa njemu nepoznatog broja, stigla, kompromitujuća fotografija. Na fotografija su nagi muškarac i žena, slika je zamagljena, a uz nju je stiglo i pitanje: „Jel si za ovo pripremio mamu?“.

Miketić je najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv NN lica, a da će za svedoka pozvati predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji je veće pre poruke „najavio hajku“ protiv njega.

Pročitajte još:

Po rečima advokata i bivšeg sudije Specijalnog suda, Vladimira Vučinića, u ovom slučaju učinjeno je makar jedno krivično delo.

„U pitanju je krivično delo iznošenje ličnih i porodičnih prilika i to iz prvog stava, da bi se štetilo časti i ugledu. To je relativno lako krivično delo, za koje je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do godinu dana. Ipak, ako je pričinjena veća šteta, maksimalna kazna može iznositi do tri godine zatvora“, objašnjava Vladimir Vučinić.

advokat Vladimir Vučinić Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

U ovom slučaju teško se može raditi o uceni, jer nema saznanja da je osoba koja je poslala, navodno kompromitujuću fotografiju, zatražila novac ili neku uslugu od Miketića. 

Ali, još jedan događaj celoj ovoj priči daje mnogo ozbiljniji ton. Osim što je napad najavio lično predsednik Republike na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, vrlo je moguće da fotografija, ukoliko nije u pitanju neka montaža, potiče iz drugog krivičnog dela, koje se dogodilo 30. januara 2022. godine.

#related-news_0

Tada su, za sada, nepoznate osobe provalile u stan u kome živi Miketić i poharale ga.

„Ja nisam siguran da li sam uopšte ovo ja na toj fotografiji, jer je blurovana i likovi se ne vide dobro. Ako to jeste fotografija na kojoj sam ja, ona jedino može da potiče od predmeta koji su mi ukradeni u provali. To su bili stari mogilni telefoni i eksterni diskovi“, kaže Đorđe Miketić za portal Nova.rs.

Đorđe Miketić Foto:TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Policija je tada obavila uviđaj, došli su inspektori iz Policijske stanice Vračar, obavili razgovor sa oštećenima i skinuli otiske prstiju sa sumnjivih mesta na kojima su ih provalnici možda ostavili.

Razgovor sa inspektorima je bio i poslednji razgovor Miketića sa policijom o tom slučaju, a njega niko nije kontaktirao niti obavestio o tome da li i kako istraga napreduje, pa stoga i ova fotografija možda može biti trag.

Broj sa kog je Miketiću poslata ucenjivačka poruka danas je bio nedostupan, a na Vajberu je poslednji put bio aktivan 27. novembra u 11.33 časova.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za bacanje bombi na kuću pokojnog Dragoslava Kosmajca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare