Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, je 6. marta ove godine u Užičkoj ulici na Dedinju, pijan i drogiran, izazvao nesreću u kojoj su dve osobe lakše povređene, a više od osam meseci nema pomaka u ovom slučaju. Istraga nesreće koju je Petrović izazvao skupocenim "meklarenom" je i dalje u toku, a optužnice nema na vidiku.

Naredne nedelje će se navršiti devet meseci od saobraćajne nesreće na Dedinju. Nikola Petrović je tog dana skupocenim automobilom „meklaren“ išao sporednom ulicom, a kada je došao do raskrsnice sa Užičkom, saobraćajnicom sa prvenstvom prolaza, nije se zaustavio na znak, već je nastavio.

Tada je udario automobilom u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene, nakon čega su oba vozila udarila u ogradu Doma Patrijaršije. Putnice su zadobile lakše povrede, a o nesreći se nisu oglasili tužilaštvo ni policija sve dok mediji nisu zahtevali informacije o njoj.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Portal Nova.rs pokušao je da sazna od nadležnog Prvog osnovnog javnog tužilaštva dokle se stiglo sa istragom, kao i da li je na vidiku optužnica, međutim, kratko nam je rečeno da je istraga još uvek u toku.

Pročitajte još:

Ceo slučaj od samog početka prati splet čudnik okolnosti. Pa tako ono što je trebalo da bude proceduralna stvar, u Petrovićevom slučaju, nije bilo. Tog dana nije priveden, a nadležni organi su se o nesreći oglasili tek posle brojnih upita medija. Ipak, ono što je posebno čudno jeste što su se detalji nesreće krili mesecima, sve dok opoziciona političarka Marinika Tepić nije objavila zapisnik sa uviđaja u kojem se navodi da je Petrović bio i pijan i drogiran.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon te vesti otvorilo se pitanje zbog čega Vučićev kum nije zadržan posle nesreće, a kako propisuje zakon, kao i ko je načio propust. Ipak, tada dolazi do obrata koje je javnost ostavio u šoku.

Umesto da policija i tužilaštvo objasne zbog čega Petrović nije zadržan, policija je uhapsila policajku Katarinu Petrović jer je, kako su tvrdili, izveštaj nesreće omogućila dostupnim javnosti, odnosno dostavila isti Mariniki Tepić.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Katarina je puštena iz pritvora usled jakog pritiska javnosti, a u međuvremenu protiv nje je ekspresno podignuta optužnica jer je neovlašćenom licu dostavila dokumenta koji su joj poverena i predstavljaju tajne podatke sa oznakom tajnosti „poverljivo“.

Interesantno je da taj dokument uopšte nije ni bio označen tom oznakom, već „interno“, te je bilo jasno da su nadležni tim potezom pokušali da zamaskiranju činjenicu da mesecima nisu dostavljali informacije o nesreći koju je Petrović izazvao.

Foto: Privatna arhiva

Ipak, činjenica da u istrazi nema bitnijih pomaka i ne bi trebalo da čudi javnost ako se u obzir uzme to da je krivična prijava protiv Petrovića, iz MUP u tužilaštvo, putovala dva meseca.

Podsetimo, Petrović je nekadašnji direktor „Elektromreža Srbije“. On od 1. januara 2015. obavlja funkciju potpredsednika Privredne komore Srbije. Ujedno je i vlasnik 10 mini-hidroelektrana preko suvlasništva u pojedinim firmama, a istovremeno se bavi uvozom lekova i razvojem tehnologija za solarnu energiju.

VIDEO: Da li će afera Meklaren završiti u fioci?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare