Tatjana Mioković i Lepa Brena Foto: Privatna arhiva/Facebook

Presudom Višeg suda u Beogradu danas su osuđeni članovi takozvane auto-mafije, čije su vođe Zoran Janković i njegova nevenčana supruga Tatjana Mioković, inače kuma estradne umetnice Lepe Brene, kradena vozila prodavali pripadnicima srpske estrade.

Tatjana Mioković je pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu osuđena na dve godine i dva meseca zatvora, kao i novčanu kaznu od 300.000 dinara, dok je njen partner Zoran Janković osuđen je na šest godina i šest meseci zatvora, kao i novčanu kaznu od milion dinara.

Tatjan Mioković Foto: Privatna arhiva/Facebook

Kako je ranije saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, optužnica je podignuta protiv Janković Zorana, Bakalić Maria, Jarić Milana, Lovrić Gorana, Tarajić Boška, Molnar Zoltana, Mioković Tatjane, Ćirić Ivana, Miščević Mladena i Božović Branislava.

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Oni se terete da su kao članovi organizovane kriminalne grupe prali novac i falsifikovali isprave.

„Okrivljeni se terete da su nakon pribavljanja motornih vozila koja potiču iz krivičnih dela, u okviru organizovane kriminalne grupe prikrivali njihovo poreklo falsifikovanim ispravama, preduzimali radnje radi carinjenja i potom ova vozila prodavali ostvarujući znatne prihode“, navodilo se u saopštenju tužilaštva.

Podsetimo, Tatjana Mioković, kuma Lepe Brene, koja je proglašena „kraljicom estradne auto-mafije“ je sa nevenčanim suprugom Zoranom Jankovićem i još osmoro okrivljenih učestvovala u trgovini skupocenim ukradenim automobilima, a bila je zadužena da vodi računa da ih policija ne razotkrije, ali i da finansira falsifikovana dokumenta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare