Foto: Nova.rs/MUP/Stefan Tomašević/ATAImages/E-Stock/Miloš Rafailović

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezokonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. U sudnici bi danas trebalo da budu pregledane fotografije dobijene presretanjem Skaj komunikacije, a na kojima je ubijeni Lazar Vukićević, nakon čega bi trebalo da bude prikazana komunikacija tokom otmice i ubistva Zdravka Radojevića.

U sudnici su prikazane fotografije nagog mladića, koji je vezan za stolicu sa vidljivim povredama i podlivima na licu, a za koje je okrivljeni saradnik Srđan Lalić rekao da je u pitanju Lazar Vukićević.

„Osoba koja ga drži za glavu sam ja, a crevo koje se vidi u pozadini fotografije smo koristili za mučenje Vukićevića, ali i za čišćenje skrivene prostorije. On je obilno krvario, još od povreda koje je dobio napolju prilikom savlađivanja. Ne mogu sa sigurnošću da kažem ko je fotografisao, mislim da je jedan od braće Budimir, po nalogu Veljka i Marka, koji su zahtevali posebnu brutalnost. Verujem da su poslate fotografije, ali ja ih nisam poslao“, istakao je Lalić.

Lazar Vukićević Foto: Privatna arhiva

Na jednog od fotografija nalaze se i Veljko Belivuk i Marko Miljković koji su se nasmejani fotografisali u ogledalu, dok se poslednjoj fotografiji nalazi, kako je Lalić rekao, Marko Budimir, ali je naveo da mu te fotografije nisu poznate.

Advokat Dejan Lazarević je rekao da je očigledno da su fotografije fotošopirane jer se vidi disproporcija tela.

Pročitajte još:

U nastavku suđenja prikazane su jezive fotografije iskasapljenog tela Vukićevića.

Srđan Lalić je istakao da su u komadanju tela pokojnog Vukićevića učestvovali braća Budimir i on, ali da ne može da precizira ko je Vukićeviću odsekao glavu.

Foto: nova.rs/video

„Udarci koji se prepoznaju na koži su nastali od kabla koji smo koristili. Po otoku se može primeti koje su fotografisane na dan ubistva, a koje dan kasnije. Na metalnoj crnoj stolici, gde mu je zabačena glava, to je neposredno pošto je izgubio život. Tu je i jakna kojom smo ga ogrnuli, kada smo misli da ćemo moći da ga ispitujemo. Na jednoj slici je lopata iza glave, drži je Marko Budimir (pojedine detalje nećemo objaviti zbog uznemirenja javnosti)“, naveo je Lalić.

Tužilac je upitao Lalića ko je konkretno smislio na koji način će biti postavljano i slikano telo Lazara Vukićevića.

„Prvi put je to bilo kog Gorana Veličkovića i to je činio lično i samo Veljko Belivuk. Čuli ste njegove zahteve da se pokaže brutalnost, ostrašćenost u ratu je bila velika, dominirala je takva atmosfera ostrašćenosti i nasilja“, rekao je Lalić.

Srđan Lalić Foto: Privatna arhiva

Punomoćnik Vukićevićevog oca, Aleksandar Šćekić, upitao je ko je najviše tukao Lazara Vukićevića.

„Ako mislite na rane od kabla, slobodno mogu da kažem da sam ga ja najviše tukao“, naveo je Lalić.

Advokat Dejan Lazarević rekao je da su fotografije fotošopirano i da veštak treba da objasni kako su fotošopirane.

On je istakao da na nekim fotografijama ima krvi, dok na drugim nema i pitao kako je to moguće.

VIDEO: Upad klana Belivuk u hotel Life design

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar