Foto: Foto:E-Stock/Miloš RafailovićStefan Tomasevic/ATAImages; TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženom za sedam likvidacija, nastavljeno je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu. Pretres je nastavljen pregledanjem Skaj dokumentacije, odnosno audio poruka, kao i fotografija iz predmeta, a odnose se na period kada je otet, a zatim i ubijen Lazar Vukićević.

Dokaze iz postupka komentarisaće okrivljeni-saradnici u postupku – Srđan Lalić. Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević. Na samom početku, sudija je najavila da dokazni materijal sadrži više od 200 poruka za slušanje.

Reč je o setu dokaza koji se odnosi na otmicu i ubistvo Lazara Vukićevića od 14. oktobra 2020. godine. Vukićević je ubijen u vikendici u Ritopeku, koja je poznatija kao „klanica“.

Lazar Vukićević Foto: Privatna arhiva

„Kreću, kreću“, potom se čuje: „Braćo, Tajson je krenuo, momčić je u kolima“.

Zatim slede poruke: „Evo brate uključio se, kreće ka Sajmu, mi smo tu iza njega. Za sada nema njikoga u njihovoj pratnji“, a potom se čuje: „Odlično, odlično samo pratite situaciju, ništa daćete nam kad ga svežete i sve daćete nam da mu kažemo ja i Soprano par reči“.

Pročitajte još:

Potom je puštena još jedna grupa poruka, a čuje se kako Miljković svojim ljudima nalaže da „skoče na Vukićevića i da ga Tajson uhvati odmah“.

„Super braćo, super, samo brate kad uđete i to skočite lepo na njega neka ga Tajson uhvati odmah da nema prangiju, mada ne verujem, ali to mu je to“, rekao je Miljković.

Tvrdi da nije njegov glas

Postupajući tužilac se javio za reč i upitao okrivljenog saradnika Bojana Hrvatina da li poznaje glasove.

„Da, govorimo Budimir, ja i Marko Miljković“, rekao je on.

Za reč se javio i vođa klana Marko Miljković koji je tvrdio da se njegov glas ne čuje na snimku.

Potom se nastavilo sa slušanjem audio poruke.

U jednom trenutku čuje se kako Miljković govori da pucaju Vukićeviću u noge ukoliko dođe naoružan: „Brate, nema paranoje, znači niko ga sigurno nije pratio. Kad oni skrenu vi zatvorite brate ulicu i to je to, ako se ovaj pomeri kad mu izletite, upucajte ga u noge odmah i to je to“.

Miljković potom pita ko čeka Vukićevića u „klanici“, na šta mu Hrvatin odgovora: „Čeka ga Tajson i Ares, kad krene da izlazi, Tajson će da ga ščepa. Kad ga uhvati za kragnu, oni će da istrče, takav nam je plan. Da li će oni da improvizuju, ne znam, ali četiri čoveka ima, sčepaće ga sigurno“.

Veljko Belivuk Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages

Tužilac se ponovo javio za reč i upitao Hrvatin čiji se glasovi čuju.

„Moj glas, Dejana Tešića, Marka Budimira i Marka Miljkovića“, rekao je Hrvatin.

Miljković se zatim javio za reč i ponovo rekao da to nije njegov glas. Budimir je takođe rekao da to nije njegov glas.

Potom su puštene poruke koje se odnose na dolazak optuženih u klanicu.

„Evo brate, skrenuli su u uličicu, tu su kod vas za 20 sekundi“, čuje se u poruci.

Naselje Ritopek Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Braćo, evo su vam tu ispred, brate ispred ove kapije“, glasi jedna poruka, a potom sledi druga: „Imamo mi vizuelno sa njima, gledamo ih“.

Podsetimo, klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sudi se za sedam likvidacija, kao i za ostala krivična dela. Suđenje protiv klana održava se u zgradi Specijalnom suda u Beogradu.

Glavni dokaz protiv klana jeste Skaj komunikacija, na kojoj su okrivljeni bili upisani pod kodnim imenima.

VIDEO: Upad klana Belivuk u hotel Life design

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar