Foto: Privatna arhiva

Danas se navršava sedam godina od kada je ubijen Aleksandar Jaćimović (21) iz Čačka, koji je tragično izgubio život na Gradskom trgu oko tri sata ujutru. Sve ovo vreme porodica, njegovi prijatelji, navijači obeležavaju njegov rođendan, ali i dan kada ih je napustio.

Čačani su i danas tužni jer im nedostaje njihov Aleksandar. U njegovo ime pokrenut je i Memorijalni turnir gde se takmiče mladi fudbaleri kako bi sačuvali uspomene i sećanje na njihovog nastradalog druga. Aleksandar je prve sportske korake načinio u FK Gradac 94, a bio je strastveni navijač Crvene zvezde.

Porodica Aleksandra Jaćimovića se obratila javnosti otvorenim pismom godinu dana nakon njegove smrti.

„Izgubili smo dete, a bol ne prestaje. I ne može niko i ništa to da nadoknadi. Ali nismo samo mi kao roditelji izgubili, izgubili smo svi kao društvo“, navedeno je u pismu.

„Znao je šta volimo, a šta ne. Negde se uvek postavljala granica šta sme i šta ne sme. Tako je bilo i kada je postao mladić. Ne sasvim zreo. U porodici svi imamo otvoren odnos i o svemu se uvek razgovaralo. Tako je bilo i tada, a i sada sa mlađim sinom“, naveli su Jaćimovići.

Pročitajte još:

„Aleksandar je išao svuda, putovao, javljao se uredno. Znali smo da ima veliko društvo, da je omiljen, uvek nasmejan i raspoložen. Bili smo upoznati sa njegovim kretanjem, govorio je kad odlazi na utakmice, a voleo je Zvezdu“, stoji, između ostalog u pismu.

Danas su se oglasili i Aleksandrovi drugovi i ljudi bliski porodici.

„Aleksa je bio moj komšija, znao sam ga ceo život. Uvek nasmejan i raspoložen, sa osmehom od uveta do uveta. Pun života, ljudskosti, lepe energije“, kažu komšije za naš portal. Kako ponavljaju njegov odlazak je veliki gubitak za Čačak.

„Ne možemo da verujemo da nije više sa nama. Ali naš prijatelj, drug i komšija će uvek biti u našim srcima“, navode oni.

Majka Aleksandra Jaćimovića, Biljana kaže za naš portal da njihov sin i dalje živi kroz turnir, koji se održava u Čačku svake godine, ali i ljude koji ga nikada neće zaboraviti.

„I ovo je težak i pretežak dan, kao i svi drugi u našim životima od kada smo izgubili Aleksu. Međutim, on živi u našim srcima, sa nama je uvek, kao i mi sa njim“, kaže Biljana.

Podsećamo, Viši sud u Čačku osudio je 2017. godine Čačanina Dušana Babića (22) na 18 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Aleksandra Jaćimovića (21) u aprilu 2016. Njemu je na teret stavljeno krivično delo teško ubistvo, a osim njega, osuđen je i Nikola Kovačević (23), koji je dobio sedam godina robije, jer je u sukobu dve grupe mladića na gradskom trgu u Čačku nožem izbo Vladana Bankovića iz Negotina.

Stradali Aleksa je, inače, imao nameru da zaštiti prijatelje od napada.

BONUS VIDEO: Kraj drame u Veterniku – predao se čovek koji je pretio samoubistvom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar