Tomislav Sabljo Foto: Facebook

Prethodne noći ispred hrvatskog kluba "Ritz" ubijen je Tomislav Sabljo, čovek koji je optužen da je šef kriminalne grupe koja je u Hrvatsku prokrijumčarila 15,7 tona marihuane, kao i da je organizovao paljenje automobila i pripremao fizičke napade na čelnike Dinama. Za njegovo ubistvo sumnjiči se Kristijan K, a u klubu su i dalje prisutni tragovi zločina.

POGLEDAJTE JOŠ:

Žena koja radi u kljubu rekla je za Jutarnji list da od buke zvučnika koji glasno odzvanja nije čula smrtonosne hice koji su ispaljeni nedaleko šanka. U klubu je više šankova, a ključna krimi scena odvila se uz šank koji je smešten levo od ulaza u glavni prostor kluba u koji se ulazi iz predvorja. Separei u kojima je Sabljo bio s društvom na kraju su kluba nasuprot ulaza. Iako je jutro, dosta je mračno, nekoliko osoba čisti klub, a na tapisonu ispod jednog visokog stola, pored nekoliko visokih barskih stolova i stolica, još je vidljiva krvava mrlja.

„Ništa nisam videla, to sam rekla i policiji“, kratko je rekla žena.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kristijan K. (37), redar koji je prijavljen za ubistvo Tomislava Sablje, i koji se na ispitivanju branio ćutanjem, do 10.30 sati još nije bio doveden u tužilaštvo. Jedan od krunskih dokaza bi mogli da budu iskazi očevidaca, pre svega ljudi koji su bili sa Sabljom u društvu, ali i redara kluba, kao i osoblja i gostiju. Osim toga, policija je izuzela snimke nadzornih kamera jer se na njima navodno vidi neko komešanje, ali i s okolnih objekata. Ono što je takođe zasad nepoznanica, jer to policija nije navela u prvom izveštaju, jeste oružje iz kojeg je pucano i vrsta municije.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kako su ranije preneli hrvatski mediji, Tomislav Sabljo je ubijen prethodne noći. Protiv njega je podignuta optužnica kojom se tereti da je bio šef kriminalne grupe koja je u Hrvatsku prokrijumčarila 15,7 tona marihuane, kao i da je organizovao paljenje automobila i pripremao fizičke napade na čelnike Dinama i druge osobe.