Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Darko Milojković, direktor škole "Ivan Goran Kovačić", čiji su učenici dvojica dečaka od koji je jedan nastradao, a drugi osumnjičen za njegovo ubistvo u Niškoj Banji, rekao je da će izjave dati nakon što istraga bude završena. Sa druge strane, škola se oglasila saopštenjem objavljenim na sajtu škole i školskoj Fejsbuk stranici.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Pročitajte još:

„Učenici i zaposleni Osnovne škole ,,Ivan Goran Kovačić“ iz Niške Banje upućuju najdublje saučešće porodici i prijateljima nesrećno nastradalog dečaka učenika škole. Škola, stručne službe i nastavnici, pružiće svu potrebnu podršku učenicima i njihovim porodicama kako bi se suočili sa gubicima i prebrodili teške događaje“, stoji u sopštenju i dodaje se:

„Psiholog i pedagog su na raspolaganju učenicima i pozivaju sve roditelje da prate svoju decu i obrate se školi ukoliko procene da je potrebna dodatna podrška. Škola je juče hitno održala sastanak Tima za krizne intervencije i preduzela sve mere koje su u ovim okolnostima predviđene Protokolom o postupanju ustanove u kriznim situacijama“.

„Danas će prvi čas u obe smene biti posvećen razgovoru sa učenicima, nastavnici će pratiti ponašanje učenika i organizovati aktivnosti shodno njihovim potrebama. Školi u postupanju podršku pružaju prosvetni savetnici Školske uprave i stručnjaci sa Klinike za psihijatriju Niš“.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Podsetimo, jedan dečak ubijen je, dok je drugi osumnjičen za njegovo ubistvo u sukobu koji se dogodio u porodičnoj kući napadača, kada je dečak svom vršnjaku zadao smrtonosne povrede nožem u predelu vrata. Napadač je nakon ubstva izašao i srušio se ispred kuće, a telo ubijenog su pronašli prapdnici Hitne pomoći koji su pozvani na mesto nesreće.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare