Posle skoro sedmočasovne zabrane prolaska vozilima Tošketovom ulicom u Niškoj Banji, policija je u toku popodneva dozvolila prolaz i prilaz do kuće u kojoj jutros oko 11 časova ubijen učenik sedmog razreda. On je preminuo od rana zadataih nožem po glavu i vratu, a za njegovu smrt je osumnjičen njegov najbolji drug iz razreda.

Tragedija se dogodila u porodičnoj kući dečaka (13) koja je sada zatvorena i ispred čije kapije je policija postavila traku koja označava zabranu prilaska.

Stanovnici Tošketove ulice kažu da su veoma uznemireni zbog ubistva koje se dogodilo u njihovoj ulici, naročito što su dečaci još deca i što su bili nerazdvojni drugovi još od trećeg razreda osnovne škole.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

„Ceo dan nam zvone telefoni, pitaju ljudi šta se dogodilo. Ne mogu da veruju u to što im kažemo. Sto puta smo danas ispričali ono što znamo. Da su se dečaci potukli najpre u dvorištu, a onda su nastavili da se tuku i svađaju potkrovlju kuće. Jedaan je onda potegao nož i posekao po vratu druga. U kući je u to vreme bila samo baba koja se teško kreće, hoda saa štakama, ona je pozvala komšiju i rekla da je neko ubijen. On je otrčao u kuću i video u potkrovlju dečaka kako leži u lokvir krvi“, kazala je jedna od stanovnica Tošketove ulice.

Prema rečima žitelja te ulice, dečak koji je počinio zločin je istrčao izašao iz kuće i počeo da se „valja“ po putu.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

„On je prešao nekih 50 metara i srušio se na asfalt“, rekao je očevidac koji je želeo da ostane anoniman.

Prema njegovim rečima dečak je sve vreme ćutao.

PROČITAJTE JOŠ

U Hitnoj pomoći u Nišu su potvrdili da su u toku prepodneva imali poziv iz Niške Banje zbog dečaka koji je imao simptome epileptičnog napada.

„Ekipa je stigla na teren i krenula da pruža pomoć dečaku koji je bio izvan kuće. Onda im je neko rekao da je jedan dečak u kući mrtav. Ušli su odmah unutra i tamo zatekli dečaka bez znakova života, a sa povredama koje su uzorkovale iskrvavljenje. Došla je još jedna ekipa, tako da je dečak koji je bio izvan kuće prebačen u UKC Niš“, kazali su u Hitnoj pomoći.

Kuća u kojoj je živeo tragično nastradali dečak nalazi se u samom centru Niške Banje. U toku prepodneva ispred kuće se nalazilo policijsko vozilo, a očekivao se dolazak ekipe Hitne pomoći kako bi strašna vest bila saopštena roditeljima. Rođaci, komšije i prijatelji roditelja nastradalog dečaka, okupili su se u toku popodneva ispred kuće i ulaze u kuću kako bi izjavili saučešće porodici.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare