Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Početak suđenja Goranu Papiću, bivšem zameniku načelnika SBPOK i inspektoru Branislavu Panduru, optuženim da su sprečili hapšenje i procesuiranje pripadnika kriminalne grupe N. K, odložen je danas u Višem sudu u Odelenju za korupciju, jer je sudija donela odluku da se suđenje tonski snima.

Sledeće ročište zakazala je za četiri meseca, 2. marta. Tada će tužilaštvo i advokati optuženih izneti uvodne reči. Posle toga na redu je iznošenje odbrana optuženih.

Inače Pandurov branilac Nenad Ranković rekao je da se protivi tonskom snimanju, jer veruje da će sud verno unositi sve u zapisnik, a najavio je i da će tražiti da se isključi javnost, a razloge će objasniti sledeći put kad iznese taj predlog, pišu Novosti.

Papić se tereti za trgovinu uticajem, da je u noći između 11. i 12. 9. 2020. godine kada je priveden Nikola K. u SBPOK pod sumnjom da se bavio prodajom narkotika, urgirao da se on pusti, jer je to majstor kod kojeg popravlja kola.

Pandur se sumnjiči za zloupotrebu položaja, jer je pozvao dežurnog tužioca i rekao sa je Nikola K. na merama i da će njegovim zadržavanjem biti upropašćena operativna obrada. Nikola K. je posle toga pušten i nije urađen pretres njegovog vozila, veštačenje mobilnog telefona, prisustva droga.. . On je uhapšen godinu dana kasnije, kada Papić više nije bio u policiji i protiv njega je podignuta optužnica za prodaju droga.

Bonus video: Završne reči na suđenju Goranu Papiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar