Foto: MUP Srbije

U nastavku suđenja pripadnicima grupe "vračarci" optuženim za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava, u Specijalnom sudu prikazana je pisana dokumentacija, među kojom su potvrde o privremeno oduzetim predmetima iz stanova optuženih, kao i pancir i nekoliko mobilinih telefona koji su pronađeni kod okrivljenog Đorđa Kneževića.

Okrivleni Darko Miletić tvrdio je da novac koji su policijski službenici našli u njegovom stanu, zapravo „crkveni novac“ odnosno donacije za građenje crkve, dodajući da je uz novac bila i sveska u kojoj su imena ljudi koji su novac donirali.

U stanu jednog od optuženih pronađen je i pištolj za koji njegovi branioci tvrde da je veštačenjem dokazano da ne može da ispaljuje bojevu municiju.

Nikola Kačarević i Tamara Đurić Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Optuženi Nikola Kačarević, koji je optužen da je svog prijatelja Aleksandra Šarca namamio u jedan tržni centar gde je i ubijen, je na pitanje sudije o poreklu novca odnosno, 35.000 evra pronađenih u stanu u kojem je živeo, rekao da je to porodični novac.

Pojasnio je da su za rođendan ćerke dobili oko 15.000 evra, dok su supruga i on skupljali pare da kupe ćerki lokal, dodajući da je njegova supruga zaposlena, dok on ima svoju auto-perionicu i rent-a-kar agenciju.

Kačarević je istakao da njegova majka ima građevinsku firmu u Crnoj Gori, te da su oni „dobrostojeća porodica“, dok je naveo i da žive u iznajmljenom stanu.

U tom stanu pronađena su i dva ručna sata marke „Roleks“, za koje Kačarević tvrdi da je jedan njegova supruga imala kada su se upoznali, a da je drugi da je on dobio od svoje majke po izlasku iz Sremske Mitrovice.

Luka Cerović je pojasnio da je 71.000 evra, koji novac je uplaćen na njegov račun, što potvrđuje uplatnica koja je pronađena u njegovom stanu, stekao od prodaje nepokretnosti koju mu je ostavio pokojni otac.

Nakon iznetih dokaza advokati su izneli svoje primedbe na dokaze.

Suđenje se nastavlja sutra prikazivanjem ostatka pisane dokumentacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar