Učitelj folklora, Zoran Radonjić, slao seksualne poruke učenicama
Foto: Shutterstock/Facebook

Zoran R. (40) iz Paraćina koji je vodio više folklornih grupa u okolini Paraćina i Ćuprije, priveden je protekle nedelje pod sumnjom da je putem društvenih mreža slao uznemiravajuće poruke dvema devojčicama starim 14 godina. Portal Nova.rs stupio je u kontakt sa majkama devojčica koje su bile članice Zoranovih kulturno-umetničkih društava, a koje otkrivaju nove detalje o celom slučaju koji je potresao javnost.

Kako navodi jedna od majki, njenom detetu Zoran nije slao poruke, ali je uradio nešto još gore po dete.

„Mojoj ćerki je otvorio lažni profil i u njeno ime slao deci neprimerene poruke. Zbog toga su druga deca masovno prozivala moje dete, zbog čega je cela naša porodica dosta propatila. Nemam više šta da kažem o njemu. Neka sada tužilastvo i sud odrade svoj posao“, navela je besna majka tinejdžerke.

Foto: Facebook

Takođe, naš portal stupio je u kontakt sa još jednom majkom iz ovih krajeva koja, na sreću, nije imala problem sa osumnjičenim. Ipak, tvrdi i da su do nje došle informacije o tome šta osumnjičeni radi.

„Moja deca su odavno u folkloru i godinama slušam kako je taj čovek slao poruke mnogim devojčicama i kako je isteran iz mnogo sela gde je radio kao koreograf. Uporno se pitam zašto ga niko od roditelja nije prijavio. Da je mom detetu slao tako nešto i muž i ja bi ga zgazili , ali mi nismo imali taj problem, na sreću“, navodi ljutito naša sagovornica.

Ranije su se za naš portal oglasile i kolege uhapšenog učitelja folklora koji su istakli da se nadaju da će uhapšenom Zoranu ovo biti kraj rada sa decom.

Foto: Facebook

„On je i iz rodnog mesta proteran zbog uznemiravanja devojčica. Nakon toga sledi njegovo preseljenje u okolna mesta, odakle su ga takođe isterali na isti način, i iz istog razloga. Proteran, pod pretnjama i uz batine. Tukli su ga predsednici drugih KUD-ova, koreografi, pa čak i roditelji maloletnih devojčica“, ističu naši sagovornici i dodaju da nikada nije bilo adekvatnih dokaza da se Zoran ranije prijavi jer je sve vreme pisao izokola i opširnije.

Pročitajte još:

Osumnjičeni Zoran na društvenim mrežama ima brojne profile, a kako dodaju naši sagovornici, više njih koristi za pisanje devojčicama.

„Pisao je i devojčicama iz drugih kulturno-umetničkih društava, ali devojčice nisu smele da prijave. Policija sada ima njegov laptop i telefone. Kažu da su pronađeni i skriveni telefoni i ko zna koliko poruka. Čuli smo da je policija našla svakakve bljuvotine“, zaključuju sagovornici.

Podsetimo, muškarac je priveden pod sumnjom na polno uznemiravanje putem društvenih mreža. Kako nezvanično saznajemo, određeno mu je zadržavanje do 30 dana.

VIDEO: Srbljanović i Tintor: Uznemiravanje na Arhitektonskom – Da li kasni reakcija?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar