Ana Knežević Foto: Privatna arhiva

Ana Knežević, američka državljanka, za kojom traga od 2. februara, nestala je bez traga nakon što je prijateljici poslala poruku da ide u letnjikovac sa muškarcem kog je nedavno upoznala, a kako joj je ta poruka bila sumnjiva, drugarica je pokušala da je kontaktira. Pošto njene poruke nisu stizale Ani, odlučila je da alarmira policiju i razgovara sa Aninim komšijama u Madridu, kako bi pokušala da sazna da li su videli nešto čudno u danima njenog nestanka.

Sani Remo, prijateljica nestale Ane koja živi u Njujorku, rekla je svojoj drugarici kada su se poslednji put čule, da će te večeri ostati kod kuće zbog lošeg vremena. Poslala je poruku i sestri koja živi u Srbiji i rekla da je dobro.

Španija, policija
Foto: EPA-EFE/RAQUEL MANZANARES

Sledećeg dana, Remo je dobila čudne poruke sa Aninog telefona u kojima se navodi da je upoznala čoveka na ulici i da idu u letnjikovac koji se nalazi na dva sata od Madrida. Pokušala je da joj odgovori, ali joj poruke nisu stizale, a telefon joj je bio ugašen. Zabrinula se i kontaktirala je Aninu sestru i prijatelje ali niko nije imao bližu informaciju o Ani.

@trifoliumgirl Ana Knezevic is missing and hee recently divorcing husband has fled the country. A man was seen spray painting the cameras at their home and Ana has not been seen since. #anaknezevic #missingperson #brianentin #fyp #anaknezevicmissing ♬ original sound – TrifoliumGirl

„Pokušala sam da odgovorim i da joj kažem da sam zabrinuta, nešto poput: Ne zvučiš bezbedno. Moje poruke joj nisu stizale. Nije otišla sama, odvedena je negde protiv svoje volje, a ko je odveo, ne znam“, kazala je zabrinuta prijateljica koja je njen nestanak objavila i na platformi GoFundMe.

Španska policija i FBI tragaju za Srpkinjom Anom Knežević koja ne nestala pre dve nedelje Foto: Privatna arhiva

Ona je takođe saznala od Aninih komšija da su videli sumnjivog čoveka sa kacigom na sigurnosnim kamerama ispred i unutar lifta zgrade u kojoj je Ana boravila. Navodno je, kako su objavili mediji, taj čovek sprejem zamaglio kamere i ušao u njen stan. Prijateljica sumnja da ju je upravo on negde odveo protiv njene volje.

Policija je otišla do Aninog stana, ali je nije tamo zatekla. Zatekli su stan zaključan spolja i bez tragova borbe ili nasilnog ulaska. Unutra su takođe pronašli Anin pasoš, laptop i druge stvari.

Španska policija nastavlja da radi na ovom slučaju, a u potragu se uključio i FBI. I njena prijateljica Remo je otputovala u Madrid 6. februara, kako bi pomogla u potrazi za Anom.

Inače, kako su mediji pojasnili, Ana je bila udata za Srbina ali su nedavno razvedeni. Njeni prijatelji pokušali su da ga kontaktiraju, ali je on navodno otputovao u Srbiju i nije želeo da učestvuje u potrazi, piše Daily Mail.

Bonus video: Nastavljena potraga za nestalim muškarcem iz Studeničkog kraja: Komšije krenule u potragu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar