Nikola Vušović Foto:MUP Srbije

Članovi grupe Nikole Vušovića, poznatijeg kao Džoni s Vračara, uhapšeni su u velikoj akciji MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal. Vušović nije priveden, a reč je o osobi koja iza sebe ima poduži dosije i koja duže vreme uspešno izbegava hapšenje.

Kako je naš portal ranije pisao, Vušović slovi za saradnika kavačkog klana, a mediji su pisali i da je on „specijalizovan“ za komplikovana ubistva. U Srbiji se za njim tragalo zbog „dovršenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija“, ali je ipak oslobođen.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Navodno nije direktno sarađivao sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su ispostava kavačkog klana u Srbiji, ali jeste sa Radojem Zvicerom.

Podsetimo, Vušović, zvani Džoni sa Vračara, u martu prošle godine je bio uhapšen u Dominikanskoj Republici, ali umesto da bude izručen Srbiji koja traga za njim, pušten je iz ekstradicionog pritvora.

Pročitajte još:

O pomenutom potezu oglašavao se svojevremeno i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Vušević više nije uhapšen. Slobodan je kao ptica, a vi znate koja zemlja tamo jedina donosi odluke i na koji način. I pri tome smo bili upozoreni da će to da se dogodi“, rekao je marta 2021. Vučić na TV Happy.

Vušević je poznat još pod nadimcima Ludi Džoni i Ćopavi Džoni.

Pored Vušovića, grupu je predvodio i Uroš Piperski. Takođe, jedan od najistaknutijih članova vračarske grupe je i Luka Cerović, koji se nedavno predao istražnim organima. Cerović je, prema operativnim informacijama, zadužen za organizovanje međunarodnog šverca narkotika. Njega su istražni organi potraži zbog krivičnog dela iznuda.

Sem Vušovića i Cerovića, među istaknutijim članovima grupe su Marko Drakula, Miloš Pavlović i Nikola Filipović.

Podsetimo, u velikoj akciji MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal danas je uhapšeno 17 osoba, a izvršeni su pretresi na 50 lokacija. Uhapšeni se sumnjiče za tri likvidacije i pet pokušaja ubistva.

Zaplenjeni su automobili, oružje i kriptovani telefoni.

BONUS VIDEO: Najsmrtonosniji egzekutor kavačkog klana: Ko su uhapšene ubice vođe škaljaraca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar