Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages, E-Stock/Časlav Vukojičić, E-Stock_blank, SCREENSHOT

Na uviđaju nakon ubistva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi u Beogradu oktobra 2016. godine, navodno su bili svi viđeniji ljudi iz MUP-a u to vreme. Jedan od njih je, prema rečima očevidaca, tada okrvavio ruke dok je iz džepa ubijenog narkodilera izvlačio jedan od tri telefona koje je imao. Taj telefon se nije veštačio.

Ovo je samo jedan od detalja sa uviđaja nakon ubistva Aleksandra Stankovića u Bačvanskoj ulici u Beogradu, koje je ekskluzivno objavio nedeljnik „Vreme“.

„Rekla ti je da se vratiš u štek“

Drugi pripadnik MUP dobio je poziv od moćne žene MUP-a u to vreme. Dok je još držao telefon na uhu, viknuo je: „Ko je Belivuk?“. Kada se Belivuk odazvao, usledila je komanda: „…rekla ti je da se vratiš u štek“.

Aleksandar Stanković FOTO: SCREENSHOT

Niz poteza nelogičnih za istragu ubistva nastavio se i posle uviđaja. Nepunih nedelju dana kako su inspkeoti za ubistva radili na tom slučaju i kada su već krenuli u dobrom smeru, odnosno otkrili da su sigurnosne kamere zabeležile automobil sa ubicama na auto-putu, predmet nazvan „Spartanac“ im je oduzet. A izrešetani automobil u kom je Stanković ubijen pauk je odneo sa parkinga ispred policijske stanice 29. novembar.

Foto:E-Stock_blank

Vrh MUP-a je odlučio da će na istrazi ubistva Saleta Mutavog ubuduće raditi Služba za borbu protiv droga. Kako nedeljnik „Vreme “ saznaje, pošto je istraga potpuno upropašćena posle godinu dana, predmet „Spartanac“ je prosleđen Službi za borbu protiv organizovanog kriminala. Slučaj nikada nije rešen. Narednih godina, ono što nije rešila policija, rešavala je ulica. Kako se navodi, većina onih koji su na bilo koji način učestvovali u Stankovićevoj likvidaciji ubijena je ili su im ubice i dalje za petama.

Podsećanja radi, nedeljnik „Vreme“ je u poslednjem broju objavio i do sada neviđene detalje iz likvidacije tada moćnog beogradskog narkobosa. Kobne noći u Stankovićevom automobilu pronađen je rokovnik u kom je Stanković naveo svoje ciljeve do kraja te 2016. godine. U njemu je bilo navedeno: stan za Beku i mene, dizanje firme na noge, 500 hiljada evra da sakupim, sat neki lep da uzmem, slučaj/pasoš da rešim, da smršam na 100 kilograma, čelična vojnička disciplina, ako još možeš da dišeš, ne radiš pravilno.

Sale Mutavi lupio šamar Filipu Koraću

Pomenuti nedeljnik otkriva da je Stanković, koji je bio vođa navijačke grupe „Janjičari“, neposredno pre ubistva, na sastanku u centru Beograda, prekršio je kodeks mafije.

„Znao je da mu preti opasnost u ratu „kavačkog“ i „škaljarskog“ klana koji je buktao već godinu i po dana. Ovaj vođa huligana sa Južne tribine FK Partizan priklonio se „kavčanima“ koje predvodi kriminalac iz Kotora, Radoje Zvicer. I baš tih dana, pre i posle Stankovićevog ubistva, kako su kasnije policijske istrage pokazale, po srpskoj prestonici Zvicer se šetao kao slobodan čovek. Sa „škaljarima“ i njihovim saradnicima iz klana Luke Bojovića situacija je bila drugačija. Naime, suparnički klan se konstantno bunio zašto Sale Mutavi nabavlja kokain po mnogo povoljnijom ceni od njih. Čak su pokušali i da izglade sukobe“, navodi pomenuti nedeljnik.

Filip Korać Foto:Rajko Ristić

Izvor nedeljnika „Vreme“ kaže da su se nekoliko nedelja pre likvidacije, Aleksandar Stanković i Filip Korać susreli ispred kafea „Izlog“ u Ulici 27. marta.

„Sastanak im je ugovorio jedan od opasnijih dilera heroinom u Srbiji. Pregovori su doživeli fijasko. Saletu Mutavom više nije mogla da pomogne ni politička zaštita zato što je na sastanku prekršio kodeks mafije i lupio šamar Filipu Koraću, desnoj ruci Luke Bojovića. Time je, kako se sumnja, smrtno uvredio i sagovornika i domaćina sastanka. Nekoliko klanova se udružilo i osveta je bila neizbežna“, navodi taj nedeljnik.

Bonus video: Napad na Miloša Vazuru i njegovo obezbedjenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar