Foto:Shutterstock; Rajko Ristić; MUP Srbije; printscreen

Nedeljnik "Vreme" u najnovijem broju otkriva dosad nepoznate detalje iz života ubijenog navijača Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, ali i šta je prethodilo njegovoj likvidaciji, koja se dogodila kod Centralnog zatvora u Beogradu. Stanković je bio vođa navijačke grupe "Janjičari", a neposredno pre ubistva, na sastanku u centru Beograda, prekršio je kodeks mafije.

„Znao je da mu preti opasnost u ratu „kavačkog“ i „škaljarskog“ klana koji je buktao već godinu i po dana. Ovaj vođa huligana sa Južne tribine FK Partizan priklonio se „kavčanima“ koje predvodi kriminalac iz Kotora, Radoje Zvicer. I baš tih dana, pre i posle Stankovićevog ubistva, kako su kasnije policijske istrage pokazale, po srpskoj prestonici Zvicer se šetao kao slobodan čovek. Sa „škaljarima“ i njihovim saradnicima iz klana Luke Bojovića situacija je bila drugačija. Naime, suparnički klan se konstantno bunio zašto Sale Mutavi nabavlja kokain po mnogo povoljnijom ceni od njih. Čak su pokušali i da izglade sukobe“, navodi pomenuti nedeljnik.

Izvor nedeljnika „Vreme“ kaže da su se nekoliko nedelja pre likvidacije, Aleksandar Stanković i Filip Korać susreli ispred kafea „Izlog“ u Ulici 27. marta.

Filip Korać Foto:Rajko Ristić

„Sastanak im je ugovorio jedan od opasnijih dilera heroinom u Srbiji. Pregovori su doživeli fijasko. Saletu Mutavom više nije mogla da pomogne ni politička zaštita zato što je na sastanku prekršio kodeks mafije i lupio šamar Filipu Koraću, desnoj ruci Luke Bojovića. Time je, kako se sumnja, smrtno uvredio i sagovornika i domaćina sastanka. Nekoliko klanova se udružilo i osveta je bila neizbežna“, navodi taj nedeljnik.

Foto:EPA/JUAN CARLOS CARDENAS

Podsetimo, kako je portal Nova.rs ranije pisao, Filip Korać – čovek koji slovi za jednu od najvažnijih figura u srpsko-crnogorskom podzemlju, poznat kao desna ruka Luke Bojovića, nedavno je prvi put osuđen pred hrvatskim organima. Iako se povezivao sa teškim ubistvom, a srpske vlasti su ga predstavljale kao najopasnijeg kriminalca, Korać je osuđen na uslovnu kaznu za falsifikovanje dokumenata.

On je jedini čovek koji je ostao praktično „nedodirljiv“ za ozloglašeni klan Belivuk-MIljković, a poznat je i kao „slaba tačka“ pomenutog klana.

U fokusu javnosti našao i nakon ubistva Blaže Đurovića marta 2018. godine na Dušanovcu u Beogradu, a Više javno tužilaštvo je protiv njega tada pokrenulo istragu zbog sumnje da je podstrekao na pomenutu likvidaciju.

Pročitajte još:

Ipak, protiv Koraća je kasnije obustavljena istraga, iako ga je i predsednik države Aleksandar Vučić u javnosti dovodio u vezu sa zločinom i nazvao dilerom droge.

„Neću da vam pričam da je glavni snabdevač drogom, svuda sve, ni za šta nije kriv. I uvek će da bude. Kad ga imate iza umešanosti u ubistva, i sad znam da ću da budem kritikovan, neko će da se pojavi u tužilaštvu da kaže: „Pa da, ali nisu procesne pretpostavke u potpunosti ispunjene i ne možemo da damo status svedoka-saradnika čoveku koji kaže da mu je Filip Korać platio ubistvo i da je on bio taj koji je to uradio“, rekao je svojevremeno Vučić na konferenciji za medije.

Ceo tekst o Aleksandru Stankoviću pročitajte u najnovijem broju nedeljnika „Vreme“.

VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Ubistvo na šinama, trenutak likvidacije Vlastimira Miloševića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar