Ključnih 6 sati nestanka male Danke u Banjskom polju Foto: Google maps; Goran Srdanov/Nova.rs; Društvene mreže

Potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) ušla je u četvrti dan, a i dalje nije poznato šta se dogodilo i kako je moguće da od deteta još uvek nema ni traga ni glasa. Portal Nova.rs rekonstruisao je šta se tačno dešavalo u Banjskom polju, od trenutka kada je porodica Ilić došla na imanje do momenta kada je u Srbiji, po prvi put, pokrenut sistem "Pronađi me".

Prema dosadašnjim informacijama koje se odnose na nestanak devojčice, izvesno je da je majka Ivana Ilić sa Dankom i drugim detetom u Banjsko polje došla oko 13.10. Te informacije poznate su javnosti na osnovu izjave vlasnice kuće u Banjskom polju, na kojoj se nalazi nadzorna kamera a koja je usnimila trenutak dolaska majke.

Jasmina Stojadinović ispričala je da je majka sa decom prošla u 13.10 sati.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Majka je sa decom, prema sopstvenim tvrdnjama, bila u dvorištu kuće. Ona se u jednom trenutku okrenula da da drugom detetu vodu i tada je nestala Danka. To se sve desilo za pet minuta, a prema rečima majke, dete je nestalo oko 13.45 časova.

Pročitajte još:

Od dosad poznatih informacija jeste i to da su kamere sa kuće meštanke Jasmine snimale ulicu u trenutku nestanka devojčice. Jedino što se vidi na kamerama jeste trenutak u 13.47 časova kada ulicom prolazi automobil „punto“.

Potom se, prema tvrdnjama vlasnice kuće, posle nekog perioda, vidi na pomenutoj kameri kako pristiže otac sa policijom.

Nestanak devojčice policiji je prijavljen oko 15 časova, a tada je otpočela i velika potraga za njom. Pre toga je majka, prema nepotvrđenim informacijama, pozvala supruga i sama tražila dete.

Pročitajte još:

Policija se nije oglašavala sve do trenutka kada građanima nije stigla poruka. Nešto posle 19 časova građanima su krenule da stižu SMS poruke da je Danka nestala. To je prvi put, od pokretanja, da je u Srbiji aktiviran sistem „Pronađi me“, inače srpska verzija „Amber alerta“.

Nestala devojcica Danka ima 2 godine u Banjskom polju kod Bora potraga Foto:MUP

Ono što je najviše otežalo potragu jesu vremenski uslovi u Boru. Bilo je hladno i kišovito, te je to znatno usporilo traganje za devojčicom.

Potraga za Dankom je trajala cele noći, a vremenski uslovi su znatno otežali pretragu terena.

Tokom noći temperetura u Boru pala je na svega 6 stepeni Celzijusa.

Ovako je tekao dan u Banjskom polju

13.10 – Dolazak majke sa decom na imanje

13.45 – Nestanak Danke

13.47 – Prolazak „punta“

15.00 – Majka prijavljuje nestanak policiji

19.00 – Aktiviran sistem „Potraži me“

Podsetimo, devojčica Danka Ilić, starosti dve godine, nestala je u ponedeljak oko 13,45 časova u naselju Banjsko Polje, ul. Vojvode Radomira Putnika br. 19, grad Bor.

Danka Ilić Foto: Društvene mreže

Smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

VIDEO: Banjsko Polje, nestanak devojčice, 29. mart 2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare