Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs; MUP

Uroš Blažić (22) optužen je da je, 4. maja prošle godine, u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet osoba i ranio njih 13, a ono što unosi nemir u ovaj slučaj jeste pominjanje misterioznog mladića koji je kobne večeri navodno viđen sa osumnjičenim i to neposredno pred masakr. Saša Panić, otac ubijenih brata i sestre, Milana i Kristine navodi za naš portal da se nada da će se taj mladić pojaviti na sudu i reći šta zna.

Kristina i Milan Panić Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Ožalošćeni otac navodi da to lice postoji, a da ćemo uskoro saznati da li neko želi da ga zaštiti ili ne.

„Neka ga legitimišu, neka da iskaz, ako nešto ne krije, a ima ko će da odredi da li je povezan ili nije. Međutim, njega niko ne pominje. Jasno se vidi lice te osobe koja je bila sa Urošem Blažićem sat vremena pre nego što nam je pobio decu, o čemu su čak i dva mladića posvedočila u tužilaštvu. Ne žalim da kažem da je i on učestvovao, ali neka tužilaštvo ustanovi ko je i koja je njegova uloga bila“, rekao je naš sagovornik i dodao:

„Dugo će sve ovo da traje, dugo mi treba da se mrcvarimo sa njima, iako se sve zna“, zaključio je Saša Panić.

„Čiji je to sin?“

Danijela Todorović Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Takođe, o misterioznom mladiću govorili su i pojedini roditelji nastradale dece, a za Nova.rs govorila je i Danijela Todorović.

„Blažić kada je krenuo od kuće iz Dubone, u kolima je bio sa nekim mladićem. Oni su svratili do prodavnice gde su kupili cigarete i energetska pića, a za šta postoje i snimci. Taj dečko nikada nije ispitan, a mi se kao ožalošćeni roditelji pitamo – čiji je to sin? Kako je mogao da ispari? Postoje svedoci koji su sedeli ispred prodavnice i videli tog druga“, kaže ožalošćena majka.

O misterioznom mladiću govorio je i svedok tokom saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu tokom istrage zločina, a postavlja se pitanje ko je pomenuti muškarac, kao i zbog čega njega nema u optužnici.

„U večernjim satima, mislim da je bilo oko 20.30 časova sedeo sam sa prijateljem ispred lokalne prodavnice, u centru sela, gledali smo utakmicu i konzumirali pivo. Tačno u to vreme, oko 20.30 časova, ispred prodavnice je optuženi Uroš Blažić parkirao „mercedes“ sive boje. Bio je u društvu sa još jednim momkom koji je nosio sivu majicu, a koga ranije nisam video. Taj momak je izašao iz „mercedesa“ sa suvozačevog mesta i ušao u prodavnicu. Video sam da je kupio cigarete, vratio se nazad u vozilo i krenuli su ka Mladenovcu“, rekao je svedok, a o čemu smo ranije pisali.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar