Jasmina Bajović sa suprugom Foto:privatna arhiva/Facebook/jasmina.bajovic.5

Jasmina Bajović, koja je prvobitno osuđena na tri godine zatvora zbog ubistva supruga Milorada u Surčinu, na ponovljenom suđenju osuđena je takođe na tri godina zatvora.

Ona je danas, u Višem sudu u Beogradu, čula visinu kazne na koju je osuđena.

Pročitajte još:

Podsetimo, pri prvom izricanju presude, sud je odbacio kvalifikaciju krivičnog dela kao ubistva koju je dalo tužilaštvo, ali i predlog branioca da bude osuđena za tešku telesnu povredu na mah sa smrtnim ishodom i osudio Jasminu za ubistvo na mah. Ipak, Apelacioni sud je presudu vratio na ponovno odlučivanje uz obrazloženje da u tekstu presude nije objašnjeno na koji način je Milorad Jasminu doveo u stanje jake razdraženosti.

Zbog toga je suđenje ponovljeno i doneta je nova presuda.

Tužilac je, u ponovljenom postupku, istakao da tužilaštvo i dalje istaje pri tome da je Jasmina počinila ubustvo, a punomoćnica oštećenih navela je da nisu ostvareni uslovi za privilegovan oblik ubistva, odnosno kvalifikaciju krivičnog dela kao ubistva na mah.

Jasminin branilac rekao je da osporava pravnu kvalifikaciju dela, ali i da odustaje od stava da je u pitanju teška telesna povreda sa smrtnim ishodom, te da je odbrana sada stava da je u pitanju ubistvo na mah.

On je dodao da jeste u pitanju ubustvo na mah, za koje je Jasmina prvobitno osuđena, ali da je prvobitna kazna previsoko odmerena i da Jasmina treba da dobije minimalnu kaznu.

Kazna za ubistvo na mah je od dve do osam godina zatvora, prenosi Telegraf.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar