Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Privatna arhiva/Facebook

Jasmina S. (44) koja se sumnjiči da je nožem u stanu u Lazarevcu usmrtila supruga Sinišu S. (42) , a zatim sebi pokušala da oduzme život krajem marta je četiri sata iznosila odbranu, tačnije tvrdila je da se ne seća kada je poslednji put videla Sinišu, kao i da ne zna da je mrtav. U potresnoj ispovesti za Nova.rs, Milanko S, otac ubijenog Siniše, navodi da ni posle godinu dana ne može da prihvati da je na takav način izgubio sina.

Kako kaže, krajem maja zakazano je ročište na kome će prvi put videti snahu nakon ubistva, ali i da ne zna kako će se suzdržati od bola za sinom.

„Napravili smo spomenik sinu u 42. godini kada je bio u punoj snazi, kada deci najviše treba. Čini mi se da je izgubio život na bilo koji drugi način, da bi mi malo bilo lakše nego ovako. Došla su nam deca za Uskrs, ove dve devojčice se ne odvajaju od mene, penju se po meni, maze se, fali im otac“, kroz suze kaže neutešni otac.

Foto: Privatna arhiva

Mališani od šest, osam i devet godina su skoro mesec dana živeli u iznajmljenom stanu pored mrtvog oca, a kako dodaje naš sagovornik, mališani su svesni svega.

„Ovaj stariji koji je u to vreme imao devet godina je čuo da se nešto događa. Odnosno čuo je u sobi da je Siniša zajaukao, ali posle je usledila tišina. Odškrinuo je vrata i pitao majku šta se dogodilo, a ona mu je rekla da izađe i da je sve uredu. Posle toga je video majku kako pere krvavi kuhinjski nož. Takođe je i njegova godinu dana mlađa sestra videla kada je ona uključila mašinu za veš, iz nje izlazi krvava voda, to je od stvari sa kojima je skupljala krv po stanu“, objašnjava deda mališana.

Naš sagovornik navodi i da je Jasmina posle godinu dana poslala pismo deci.

„Poslala im je pismo pre dve nedelje, da im kaže da ih voli, da pita da li su porasli, a na suđenju je rekla da se ne seća da je ubila mog sina. Sve mi je teže i teže. Ja sam istu noć ušao stan kada su ga pronašli, ja njega nisam mogao ni da obučem“, neutešno kaže Milanko, pa dodaje:

Foto: Aleksa Momčilović

„Otpadao mu je svaki deo kože. Zbog toga sam stvari namenjene da ga obučem stavio na sina, a potom ga uvio ćebe. Zbog takvog stanja smo ga stavili u limeni sanduk, a potom u drveni. Obdukcija je pokazala da je uboden sa 16, 17 uboda kuhinjskim nožem. Imao je povrede na levoj plećki, ramenu, grudima, a na levoj ruci imao je ranu dubine 12 centimetara. Odatle je najviše krvario, pa je to verovatno i dovelo do smrti“, kaže u neverici naš sagovornik.

Lazarevac, Hronika
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Milanko podseća i da je njegova snaha Jasmina, Sinišino telo čuvala u stanu više od 20 dana.

„Ona je njega ubila 4. februara. Tada je bio njegov poslednji kontakt sa bratom, a tada su i deca rekla da su poslednji put videla oca. Mesec dana držati mrtvog čoveka u stanu sa decom? To je bolest, to ni Hitlerova žena ne bi uradila. Nađen je umotan u celofan foliju, uvijen u sedam ćebića natopljenih hemijom, parfemima i omekšivačima. Po celoj sobi su bile one jelkice za automobil. Sve je uradila kako bi uklonila miris moga sina koji se raspadao“, prepričava Milanko noć kada je pronađen njegov sin.

Poznanici Jasmine S. Za naš portal su naveli do sada nepoznate detalje iz Jasmininog života.

„Ona je, inače, rodom iz Stepojevca, ali je Jasminu i njenu majku otac izbacio iz kuće kada je imala 10 godina. Doselile su se u Crljene i tu su živele do majčine smrti 2012. godne. Majka joj se teško razbolela, a Jasmina se borila lavovski. Brinula je o majci i uzimala joj lekove, a kako su terapije bile skupe, nekad je kupovala i na rate“, navode naši sagovornici.

Kako navode, Jasmina je imala tešku sudbinu.

„Veoma mlada je ostala udovica jer je njen prvi muž, otac njenog najstarijeg sina, poginuo u saobraćajnoj nesreći vozeći motor. Kasnije je upoznala Sinišu i počela da se zabavlja s njim, a onda se udala za njega. Delovao je kao dobar čovek, pomagao joj je oko majke, plaćao lekove Iako je bila veliki borac, ona je, ipak, ostavljala utisak da je nestabilna“, rekli su nam poznanici ove porodice.

Foto: Facebook

Podsetimo, zločin je otkriven 28. februara prošle godine, kada je Jasmina pokušala da izvrši samoubistvo, a ostavila je i oproštajno pismo, koje su njena deca odnela komšiji nakon čega je klupko počelo da se odmotava.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu u avgustu prošle godine, a Jasmina S. tereti se da je izvršila krivično delo teško ubistvo i preti joj doživotna robija.

BONUS VIDEO: Direktan sudar autobusa za Lazarevac i automobila, jedan putnik bez svesti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar