Foto:MUP srbije; privatna arhiva; shutterstock

Dragan Ristić (61) zvani Čađa, ubijen je septembra 2020. godine u Kaluđerici, a kako se sumnja, iza njegove likvidacije stoji kriminalna grupa Nikole Vušovića, zvanog Džoni s Vračara, i Uroša Piperskog. Optuženi su kao sredstvo komunikacije koristili Skaj aplikaciju, putem koje su razrađivali plan kako da ubiju Ristića, a sumnja se da je biznismen iz Kaluđerice ubijen jer je njegov sin namestio pojedine pripadnike "vračarskog klana" za ubistvo.

Organizatorima ove grupe označeni su Vušović i Piperski, a pored njih dvojice grupa je brojala još 36 članova. Među članovima bili su Nedeljko Todorović, Dario Đorđević, Luka Cerović, Miloš Miljanović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Naumovski, Vladan Miketić, Vladimir Kovačević, Vuk Ursulov, Darko Maletić, Rašo Ban, Đorđe Knežević, Ivo Bukljš, Jovan Bošnjak, Jovica Sovilj, Nikola Kačarević, Lazar Ilić, Marko Drakula, Marko Tacić, Miloš Pavlović, Nedeljko Todorović, ali i ostali.

Foto:MUP Srbije

Prema navodima optužnice, za ubistvo Dragana Ristića izdvojeno je 60.000 evra, a okrivljeni Dario Đorđević imao je zadatak da pronađene oružje (pištolj, prigušivač i municiju) za izvršenje likvidacij. Zločin je izvršio Vuk Ursulov, koga su vođe grupe angažovale za taj „zadatak“, a kome se sudi u posebnom postupku za ubistvo.

Pročitajte još:

Kobnog dana, Ursulov se najpre svojim vozilom dovezao do Mirijeva, gde je potom zamenio automobil i „pasatom“ otišao u Kaluđericu. Čekao je da Ristić napusti dvorište kuće automobilom i zatim inscenirao sudar. Kada je Ristić nakon „čukanja“ napustio vozilo, Ursulov je pucao u njega.

„Čađa ode, daleko mu lepa kuća“

U komunikaciji vođe grupe Nikole Vušovića sa pojedinim oštećenim navodi se, između ostalog, i da je ubijeni Čađa navodno namestio neke „njihove“.

„Vušović govori da je Ristićev sin cinkaroš, da je namestio njihove da leže njih četvoricu po 10 godina za ubistvo izvesnog Doskovića, a da nisu krivi. Dalje navodi i da je Čađa tada došao u 29. i napravio priču pokušavajući da oslobodi sina, te da je zaslužio da umre“, navodi se u optužnici.

Dragan Ristić Čađa Foto: Privatna arhiva

Prema navodima optužnice, motiv likvidacije je to što je Ristić sin M. R. dao iskaz i time omogućio da pojedini pripadnici „vračarskog klana“ dobiju višegodišnje kazne zatvora.

Nakon likvidacije Ristića pojedini okrivljeni su razmenjivali poruke preko Skaja, te je tada jedan od pripadnika grupe napisao: „Čađa ode, daleko mu lepa kuća“.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ipak, iz komunikacije okrivljenih stiče se utisak i da su se optuženi plašili Ristića, odnosno, sumnjali su da bi mogao da se sveti.

Tako Piperski u jednoj poruci navodi da je Čađa opasan, da ima para da se sveti, i da mu je kum Željko Rutović.

Inače, Rutoviću se sudilo za napad na biznismena Predraga Rankovića Peconija.

Šta je Čađin sin ispričao

Inače, M. R., sin ubijenog, saslušan je pred Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal nakon što mu je ubijen otac.

Foto: Nemanja Jovanović/ Nova.rs

On je tada rekao da je u trenutku likvidacije spavao, da ga je komšinica probudila i rekla da mu je otac nastradao. Istakao je i da mu nije jasan motiv ubistva, da je njegov otac bio ugostitelj i da nije imao probleme. Ipak, rekao je i da poznaje optuženog Daria Đorđevića, da je sa njim hapšen pre desetak godina, ali i da od 2012. nemaju kontakt.

Rekao je da je bilo ubistvo, te da je on osuđen na 10 godina, a Đorđević na 11.

VIDEO: Hapšenje kriminalne grupe zbog amfetamina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar