Aleksa Stanković FOTO: Privatna arhiva
Aleksa Stanković FOTO: Privatna arhiva

Prošlo je više od tri nedelje od kada je nestao Aleksa Stanković (21) iz Kruševca, a porodica apeluje na sve, koji imaju bilo kakve informacije o njemu, da ih kontaktiraju na broj telefona 060/539-97-00. Iako je prošao duži vremenski period, policija, ali ni porodica nemaju konkretan trag gde se mladić nalazi. Prema najnovijim informacijama majka nestalog mladića, kaže za Nova.rs da je policija tokom jučerašnjeg dana potraživala Grocku, jer su dobili dojavu da je Aleksa tamo.

„Poslednje što znam je da je juče policija iz Kruševca otišla za Grocku i da su zajedno obilazili, mesto Zaklopača kod Grocke, gde su dve osobe javile da su ga videle. Ali policija me nije još uvek zvala, da mi kaže da li su nešto pronašli“, priča Olja, Aleksina majka, za portal Nova.rs.

Poslednji i jedini put kada je majka imala kontakt sa svojim sinom nakon nestanka, je bio 30. decembar, kada joj je Aleksa poslao poruku.

„Poslata je poruka sa njegovog broja, gde je pisalo samo: „Dobro sam“, a telefon posle toga više nijednom nije bio uključen“, kaže Olja za naš portal.

Pročitajte još:

O tome šta mu se desilo, zbog čega je Aleksa otišao iz kuće, njegova majka ističe da više nije sigurna ni u šta, ali najveća joj je briga da mu neko nije naudio.

„Prvo sam mislila da je sve u redu i da je stvarno kako je on hteo, da ide da radi u inostranstvu, ali sve više mislim da mu je neko ispričao laži i da je on naseo na njih. Policija mi uporno tvrdi da on iz zemlje nije otišao, a više od 20 dana da niko ništa ne zna o njemu. Ovo je stvarno nečuveno“, priča potrešena majka.

Kao što je čest slučaj, kada je u pitanju nestanak osobe, javljaju se razne polovične i neproverene informacije o njegovoj lokaciji. Naša sagovornica ističe da oni neprestano dobijaju dojave o njegovom kretanju, ali one najčešće budu netačne.

„Dobijam stalno nove informacije, juče mi je poslata slika nekog mladića iz tramvaja u Beogradu, ali to nije Aleksa. Stižu razne informacije, ali na kraju ispadne da to nije to“, priča Olja.

S obzirom da je u jednom momentu telefon bio uključen, javila se mogućnost da se pronađe jasan trag. Međutim, prema rečima majke, to se nažalost nije desilo.

„Mi smo odmah javili policiji da je Aleksa dostupan i da ga lociraju. Međutim, rekli su da je bio kratko uključen i da je to okolina Beograda, ne mogu tačno da kažu jer se non stop kreće, tako su nam rekli“, tvrdi majka nesrećnog mladića.

Ono što najviše brine porodicu je to što ne znaju da li je Aleksa dobro, te mole svakoga ko ima bilo kakvu informaciju da se javi.

„Samo da saznam da je živ, da me pozove. Srećan mu put gde god da je krenuo, samo da se javi. Da mogu i ja da nastavim normalan život, a i on.. Ova neizvesnost me ubija, niti znam da li je dobro, da li mu se nešto desilo, i to je ono najgore“, ispričala je potrešena majka nestalog Alekse.

BONUS VIDEO: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare