Veliki broj građana, učenika, prosvetnih radnika, okupilo se jutros ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" kako bi paljenjem sveća i ostavljanjem cveća odali počast stradalim učenicima i radniku obezbeđenja koje je, kako se sumnja, Kosta K. (14) ubio hicima iz vatrenog pištolja. Reka suza, jecaji i zagrljaji parali su tišinu koja je juče ujutru zavladala u celom gradu.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Buketi cveća, bele ruže, plišane igračke, čokoladice, crteži i ispisi sa poslednjim porukama – samo su neke od stvari koje građani ovog jutra donose ispred Osnovne škole Vladislav Ribnikar nakon stravične smrti osmoro đaka i radnika obezbeđenja.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kako javlja reporter Nova.rs sa lica mesta, došla su i čitava odeljenja, po svemu sudeći starijih đaka, sa svojim profesorima i nastavnicima i oni se ovog jutra tiskaju u gustom redu ožalošćenih kako bi upalili sveću…

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Veliki broj tužnih lica niz koje se kotrljaju suze i ovog jutra nemo razmenjuje poglede u šoku i neverici koji su obuzeli Srbiju kada je učenik Kosta K. (14) juče ušao sa dva pištolja i četiri Molotovljeva koktela u školu koju pohađa i krenuo redom da puca.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Najpre je ubio radnika obezbeđenja i dve dežurne učenice na koje je naišao po ulasku u školu, a zatim je promenio pištolj i otišao u kabinet istorije gde je njegovo odeljenje imalo nastavu.

Jutro posle pucnjave u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru FOTO Jovan Mladenović

Ušao je u učionicu, a onda krenuo da puca po svojim školskim drugovima. Ubio je ukupno devet osoba, a onda pozvao policiju i šokirao priznanjem. Veliki broj policajaca sjatio se u jednu od najboljih obrazovnih ustanova u Beogradu i ubrzo je uhapšen napadač. Malo nakon toga, privedeni su i njegovi roditelji.

Povrđeni đaci i nastavnica istorije S. T., kako je rekao direktor UKCS-a Milika Ašanin, ovog jutra su u stabilnom stanju i oporavljaju se. Nešto je teže stanje devojčice koja je pogođena hicem u glavu.

Više o ovom događaju pročitajte u našem blogu uživo.

Bonus video: Dan posle tragedije na Vračaru: Kakvo je jutro osvanulo ispred škole „Vladislav Ribnikar“?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar