Aleksandra Petrovic
Aleksandra Petrović Foto:Privatna arhiva

Gimnazijalka Aleksandra Petrović (17) ubijena je 25. novembra 2002. godine u Priboju, a do danas nije otkriveno ko je kobnog dana hladnokrvo ubio mladu devojku pred kojom je bio život. Njeno telo je pronađeno u podrumu zgrade u kojoj je stanovala sa porodicom, a pojedine okolnosti zločina i dan danas bude jezu.

Kobnog dana kada se zločin dogodio, mlada Aleksandra je kući stigla iz škole oko 19 časova. Ubrzo je izašla iz stana u Ulici Limska 16 u Priboju, u kom je živela sa roditeljima i bratom, i otišla u prodavnicu kako bi nešto kupila.

Ipak, kako je vreme prolazilo, nje nije bilo na vidiku, niti se vraćala. To je bilo sumnjivo njenim roditeljima koji su odlučili da je potraže kako bi proverili gde se zadržala i zašto je nema.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Njen otac Petar krenuo je da je traži, a na ulazu u podrum je primetio krv. Ušao je dole i tada je, u podrumu, video telo svoje ćerke u lokvi krvi koja se slivala sa zidova. Aleksandri nije bilo spasa, a lekari su po dolasku na teren mogli samo da konstatuju smrt devojke.

Obdukcijom je utvrđeno da je usmrćena sa 25 udaraca u glavu, a tragova seksualnog zlostavljanja nije bilo.

Pročitajte još:

„Policija je najpre tvrdila da je usmrćena drškom pištolja, a kriminalistički tehničar je u Limu našao cepanicu na kojoj su bile dve dlake, za koje je utvrdio da je njome ubijena. Te noći su desetine ljudi, koji nisu bili službena lica, ulazile u podrum, a policija je kasnije spavala u kolima“, ispričao je Aleksandrin otac Petar posle zločina za medije.

Ubica skinuo čarape Aleksandri

Jedna okolnost posebno je zaprepastila istražitelje tokom istage. Ubica je Aleksandri skinuo čizme i uzeo čarape koje do danas nisu pronađene. Zbog čega, nikada nije utvrđeno.

Foto: Nova.rs

Kako je naš portal pisao, porodica ubijene gimnazijalke je u više navrata isticala da je istraga zločina bila traljava te da je to razlog zbog čega ubica 22 godine nije identifikovan, niti priveden pravdi.

Zbog toga se porodica obratila i ambasadi Francuske u Beogradu, pošto su roditelji ubijene Aleksandre imali i francusko državljanstvo.

Dokazi uništeni

Naime, kako je Blic pisao pre nekoliko godina, francuska ambasada ponudila je usluge kriminalističke laboratorije u Lionu, gde je i sedište Interpola, i to samo nekoliko dana nakon zločina.

Foto: Shutterstock

Ipak, srpski istražni organi su to najpre odbili.

Tri godine kasnije su promeni odluku i ipak poslali dokaze, ali je tada već bilo kasno – iz Francuske je stigao odgovor da su uništeni tragovi.

Ono što je izvesno jeste da do danas nije poznat motiv zločina.

Pominjalo se da je reč o psihopati, lopovu, ali su sve ove informacije ostale na nivou spekulacija.

Ubica do danas nije uhapšen.

VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za falsifikovanje

v

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare