Clanovi ubijene porodice Salma u Horgosu
Foto:Arhiva

Šestočlana porodica Salma iz Horgoša likvidirana je januara 2005. godine, a hladokrvne ubice nisu poštedele ni najmlađe članove ove porodice. Od stravičnog zločina prošlo je 19 godina, pominjalo se da je porodica ubijena zbog dijamanata koje su navodno posedovali, a ovaj zločin uneo je nemir među stanovnike Horgoša jer ubice do danas nisu otkrivene.

Stravičan zločin dogodio se 24. januara 2005. godine, a ubijeni su članovi tri generacije porodice Salma – Jožef (69), njegova supruga Jolan (64), njihov sin Nandor (40), njegova supruga Neli (34), kao i njihovo dvoje dece David (13) i Beti (9).

Za svega 10 minuta, a kako su tada mediji pisali, ubice su usmrtile članove porodice Salma, a za stravičan zločin saznalo se tek nedelju dana kasnije.

Ubistvo porodice Salma

Masakr, koji je šokirao javnost i uneo strah među meštane Horgoša, dogodio se u dve porodične kuće u istom dvorištu na Segedinskom putu. Ceo slučaj otkriven je zahvaljujući učiteljici najmlađe žrtve ubica – devetogodišnje Beti.

Kako se devojčica nije danima pojavljivala u školi, učiteljica je pokušala da stupi u kontakt sa porodicom. Ipak, niko se nije javljao što joj je bilo sumnjivo, te je odlučila da pozove Arpada Sabou, dedu devojčice, kako bi proverila šta se dešavala.

Policija zatekla užas u kući

Arpad je odlučio da ode do kuće kako bi proverio šta se dešava sa njegovim rođacima. Ipak, zatekao je zaključanu kuću, pa je odlučio da pozove policiju. Policajci su ušli u kuću i tamo zatekli horor.

Pročitajte još:

Kako je naš portal pisao, telo male Beti pronađeno je u sobi, a telo njenog brata Davida nađeno je u kupatilu. Tela njihovih roditelja Nandora i Neli pronađeni su u trpezariji i sobi, a na svima su uočeni tragovi vatrenog oružja. U drugoj kući u njihovom dvorištu, gde su živeli Nandorovi roditelji, pronađeni su Jožef i Jolan koji su bili zaklani. Jolan je, prema tragovima sa lica mesta, prethodno prala sudove, a Jožef je sedeo u fotelji.

Ubistvo porodice Salma

Do danas nije otkriveno ko stoji iza ovog gnusnog zločina. Dugo su meštani bili u strahu od ubica koji su bili na slobodi, strahujući šta bi moglo da se dogodi.

Kako su mediji tada pisali, Specijalno tužilaštvo za suzbijanje organizovanog kriminala iz Beograda i tadašnje Okružno javno tužilaštvo u Subotici oglašavali su se tvrdnjama da je šestočlanu porodicu Salma ubila organizovana kriminalna grupa iz koristoljublja, te da je zločin dugo planiran. Ipak, dalje od toga se nije išlo.

Ubistvo porodice Salma

Od samog početka spekulisano je da je bogatstvo u pitanju, s obzirom da je ubijena porodica bila imućna. Iako se nisu družili sa meštanima i uglavnom su bili upućeni jedni na druge, spekulisalo se da su u kući držali dojamente koji su bili ugravirani i nakit.

Likvidirani zbog dijamanata?

Zbog toga se sumnjalo da su ubijeni zbog dijamanata.

Pročitajte još:

Iza porodice Salmo ostala je velika imovina – četiri kuće u Horgošu, jedna u mestu Domasek (Mađarska), voćnjaci u horgoškom ataru pod jabukama i breskvama, četiri putnička automobila, kombi, kamion TAM i čak pet traktora s priključnim mašinama i drugo.

VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za falsifikovanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare