Foto:MUP Srbije; Goran Srdanov/Nova.rs

Članovi grupe Nikole Vušovića, poznatijeg kao Džoni s Vračara, uhapšeni su u velikoj akciji MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal. Vušović, koji se dovodi u vezu s nekoliko likvidacija, ponovo je izbegao privođenje, a i dalje je misterija kako se nakon hapšenja 2021. godine u Dominikanskoj Republici vrlo brzo našao na slobodi.

Vušović se u žiži javnosti prvi put našao 2010. godine, kada je uhapšen zajedno sa ubijenim vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi.

Aleksandar Stanković FOTO: SCREENSHOT

Oni su se tada sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv, a takođe se već tada sumnjalo da su učestvovali i u pokušajima ubistava.

Vušović slovi za saradnika kavačkog klana, odnosno vođe Radoja Zvicera. Takođe, dovodio se u vezu s nekoliko likvidacija, među kojima su ubistva vođe škaljaraca Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

Pročitajte još:

Vušović, zvani Ludi Džoni i Ćopavi Džoni, u martu prošle godine je bio uhapšen u Dominikanskoj Republici, ali umesto da bude izručen Srbiji koja je tadabtragala za njim, pušten je iz ekstradicionog pritvora. On je pod nizom misterioznih okolnosti pušten na slobodu, a do danas nije poznato kako se to desilo i zbog čega nije izručen Srbiji koja ga je potraživala.

O pomenutom potezu oglašavao se svojevremeno i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Vušević više nije uhapšen. Slobodan je kao ptica, a vi znate koja zemlja tamo jedina donosi odluke i na koji način. I pri tome smo bili upozoreni da će to da se dogodi“, rekao je marta 2021. Vučić na TV Happy.

Nikola Vušović Foto:MUP Srbije

Ceo slučaj hapšenja Vušovića bio je obavijen velom misterije. Kako su mediji tada pisali, dok je Više javno tužilaštvo u Beogradu tvrdilo da je Vušović bio uhapšen po njihovoj poternici, iz Ministarstva pravde su tvrdili da oni čak i nisu obavešteni o hapšenju.

Pročitajte još:

Srbiji nije izručen, već se nedugo nakon hapšenje ponovo našao na slobodi. Tada mu se ponovo izgubio trag.

Sumnja se da se Vušović i dalje krije u Dominikanskoj Republici, a pojedini mediji izveštavali su da ga tamo čuvaju narko-karteli.

Vušović je ponovo uspeo da izbegne hapšenje.

Podsetimo, pripadnici kriminalne grupe „Vračarci“, koju je predvodio Vušović, pali su u juče ujutru u velikoj akciji MUP, BIA, TOK.

mup.gov.rs

Sumnjiče se za tri likvidacije – ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca. Uhvaćeni su zahvaljujući Skaj aplikaciji.

Prilikom hapšenja, kod osumnjičenih su zaplenjeni kriptovani telefoni, veliki iznosi novca, oružje. Pomenuta grupa ime je dobila po beogradskoj opštini Vračar, koju su smatrali svojom teritorijom.

BONUS VIDEO: Najsmrtonosniji egzekutor kavačkog klana: Ko su uhapšene ubice vođe škaljaraca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar