Foto: MUP Srbije; Goran Srdanov/Nova.rs, N1, Privatna arhiva

Mara Halabrin, majka ubijenog Aleksandra Halabrina zbog čijeg su ubistva privedeni pripadnici kriminalne grupe Nikole Vušovića Džonija, ističe za Nova.rs da je niko nije kontaktirao povodom hapšenja, ali i da joj je sumnjivo to što se u akciji policije ne pominje Vladimir Kovačević Kovač. Tvrdi da je Kovač bio poslednji kontakt njenog sina i ponovo napominje da je u slučaju istrage ubistva njenog sina zakazala policija.

„Niko me nije zvao, čula sam da su uhapsili veliki broj osoba. Sve sam saznala od mog advokata i iz medija. Nisam dobila ništa od policije“, kaže Aleksandrova majka i dodaje:

„I dalje smatram da je za sve kriva policija i da je država povezana s ubistvom Aleksandra. Iako su uhapšeni neki ljudi sada, meni ništa neće vratiti mog Aleksandra, moja bol se produbljuje svakog dana.“

Mara Halabrin Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Halabrin je dosad u više navrata ukazivala da bi institucije trebalo da ispitaju Vladimira Kovačevića Kovača, nekadašnjeg navijača FK „Rad“. Kovačević je uhapšen krajem prošle godine, zbog sumnje da je podstrekivao tri osobe protiv kojih su podnete krivične prijave da izazovu požar na automobilu „rendž rover“ u Ulici Augusta Cesarca, a od ranije ima dosije.

Pročitajte još:

Aleksandrova majka navodi da je Kovačević bio poslednji kontakt njenog sina.

„Zadnji kontakt mog Aleksandra je Vladimir Kovačević, koji se krije u zatvoru. On se tamo krije ili ga kriju. Nakon što su se dogovorili da se nađu, Kovačević je greškom poslao mom sinu poruku, koju je hteo nekom drugom. U poruci Kovačević javlja da će moj sin doći sutra. Kovač se očigledno štiti“, kaže Mara.

Inače, sin Mare Halabrin usnimljen je na video-snimku koji je sačinjen u jednom beogradskom kafiću. Na tom snimku, Halabrin ulazi u kafić u društvu sa Vladimirom Kovačevićem koji prilazi tadašnjem ministru policije Nebojši Stefanoviću i rukuje se i razgovara s njim. U tom trenutku, Kovačević je iza sebe imao krivični dosije.

Naša sagovornica u razgovoru za Nova.rs ističe da je za proteklih dve godine i sedam meseci u policiji uvek nailazila na zatvorena vrata.

„Nikakvu informaciju ni sada nisam dobila, da li su dokaze pronašli.. Advokat mi je rekao da bi trebalo da me iz policije kontaktiraju. Ja sam pre dva meseca zatražila ekshumaciju Aleksandrovog tela, ne bi me iznenadilo da se ovo sada dešava zbog toga“, kaže naša sagovornica.

Aleksandar Halabrin Foto: Privatna arhiva/ Aleksandar Halabrin

Navodi i da joj sin nikada nije pominjao grupu „Vračarci“, Nikolu Vušovića, niti ljude koji su sada uhapšeni.

„Nikada ih nije pominjao, znala sam za Kovača, Aleksandar se nije dugo znao s njim. Njega je par puta pomenuo, ljude koji su sada uhapšeni nije pominjao“, kaže Halabrin.

Mara Halabrin Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ističe da su u slučaju njenog sina zakazale institucije. Uviđaj je loše urađen, čak nisu ni svi predmeti odneti s lica mesta na analizu.

„Moj sin je pronađen u subotu, do srede, četvrtka se ništa nije znalo. Znači da su išli po telo za koje su znali ko je“, kaže Aleksandrova majka:

„Sve mi je ovo sumnjivo, ja i dalje policiju smatram odgovornom“.

Mara Halabrin kaže da zna da je njen sin upao u loše društvo. Ipak, ističe i da bi joj bilo lakše da joj je sin u zatvoru, ako je već nešto učinio, nego što danas traga za istinom ko stoji iz ubistva Aleksandra.

„Moju bol ništa ne može da umanji, nama je sve teže. Ovo nije život, već hodanje po zemlji“, kaže Mara Halabrin.

Podsetimo, Aleksandar Halabrin iz Janošika kod Alibunara, koji je nestao 20. marta 2020. godine na Banjici u Beogradu, pronađen je mesec dana kasnije mrtav u mestu Parcani kod Sopota. Mediji su pisali da je navodno bio blizak pripadnicima navijačke grupe „Zabranjeni“.

BONUS VIDEO: Novi snimak hapšenja Vušovićeve grupe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar